10 причини да започнеш да пиеш чай от мента всеки ден

17843
10 причини да започнеш да пиеш чай от мента всеки ден
Снимка: congerdesign / Pixabay

Ментата не само има приятен аромат, но и е много полезна за здравето. Тя има успокояващи свойства, които действат не само на нервната система, но и за различни видове болки. В различните народи ментата активно присъства в медицината. Ние също не се сме изключение и в следващите редове ще посочим 10 причини да започнете консумацията на чай от мента.

Облекчава главоболието

Чаят от мента помага при силно главоболие, което може да бъде свързано с претоварване или стрес. Той има действие върху кръвоносните съдове, като по този начин облекчава главоболието.

Намалява психическото напрежение

Ако се чувствате стресирани, то можете да изпиете една чаша чай от мента. Според проучване в Canadian Pharmaceutical Journal, ментовото масло действа положително на нервната система. Не случайно то присъства в различни успокоителни.

Облекчава запушени синуси

Чаят от мента може да помогне и ако сте настинали, като прочисти дихателните ви пътища. Не случайно, в различни капки за нос има мента, често в комбинация с евкалипт. Ментата има и отхрачващо действие

Помага за отслабване

Ментата стимулира храносмилането и метаболизма, като помага за отвеждането на излишните вещества от организма. Ускореният метаболизъм е едни от начините да свалите килограми. Пийте по 1-2 чаши чай от мента и ще видите резултата.

Подобрява съня

Тъй като ментата има успокояващо действие върху нервната система, тя ще ви помогне да заспите по-бързо, както и да имате здравословен сън, дори да се събуждате често през нощта. Чаша ментов чай преди лягане, действа ускоряващо на съня и помага да спите по-дълготрайно и непробудно.

Чай от мента – какви са ползите и вредите от него?

Ментовият чай е наистина много вкусен. Не малко хора го предпочитат пред кафето. Чаят е подходящ за консумация както през лятото, така ...

Помага при разстроен и болезнен стомах

Полезната билка ще помогне потискането на киселините, както и ще облекчи спазмите. Ментата ускорява движението по стените на стомаха и подпомага стомашно-чревния тракт. Полезна е при различни язви, както и хронични възпаления на стомаха.

Повишава имунитета

Антиоксидантите в ментата помагат на имунната система да работи по-добре. Затова е важно да пием по чаша ментов чай всеки ден, а също така и по време на грипно заболяване. Ментата ускорява процесите по възстановяване от респираторни заболявания.

Бори се с лошия дъх

5 невероятни ползи на ментата за кожата

Листата мента са ключов компонент, когато става въпрос за производство на козметични продукти, предназначени за кожата, включващи измив...

Ментата е един от най-добрите начини да се справите с лошия дъх. Тя е освежаваща, но и антибактериална, като се бори с бактериите, които причиняват лошия дъх.

Понижава температурата

Ако имате висока температура, то можете да пиете чай от мента, за да я понижите. Това е полезен метод и за децата, тъй като ще ги успокои и по-лесно ще заспят.

Потиска гаденето и повръщането

Етеричното масло от мента има положително влияние върху спазмите на гладката мускулатура на стомашния тракт. По този начин се намаляват и спазмите и поривите за повръщане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com