10 признака, че сте страхотна двойка

5183
10 признака, че сте страхотна двойка
Снимка: iStock

Много хора са щастливи в своята връзка и това е прекрасно. Има наистина страхотни двойки, които имат пълноценни отношения, допълват се и всяка секунда прекарана заедно е пълноценно време за любов и приключения. Разберете чрез тези 10 признака дали сте страхотна двойка: 

1. Чувствате се като най-добрата версия на себе си във връзката.

В минали отношения може да сте се чувствали несигурни, нуждаещи се, ревниви или тъжни, но тази връзка разкрива най-доброто във вас. Чувствате се уверени и сигурни.

2. Увеличавате целите си.

Науката показва, че двойките в силни отношения са по-креативни и продуктивни. Те обичат да изследват и да постигат повече. Когато се чувствате подкрепени и насърчавани от партньора си, това ви позволява да излезете и да смажете житейските си цели, да се заемете с нови проекти и да опитате нови хобита.

3. Фокусирате се върху нещата, които обичате в партньора си.

Замисляли ли сте се защо някои двойки все още изглеждат лудо влюбени след години, прекарани заедно? Страхотните двойки не губят твърде много време, за да определят какво ги притеснява, защото могат да видят цялостната картина на това, което е важно. Когато все пак трябва да говорите за това, което не е наред, ви е лесно да седнете за умишлен разговор, където вярвате, че партньорът ви ще слуша активно, ще се опита да разбере вашата гледна точка и да потвърди емоционалните ви преживявания.

4. Всеки ден давате приоритет един на друг.

Хората в страхотните двойки обикновено са заети, тъй като са успешни в много области на живота. Те обаче са усвоили умението да дават приоритет един на друг, без значение колко натоварен е графикът им. Това е така, защото те осъзнават ценността да присъстват и да си отделят неразделно внимание, дори ако това е само за двайсет минути в най-забързаните дни. Това ви позволява да поддържате връзка и да продължите да изграждате емоционална интимност ежедневно. Не се приемате един друг за даденост

5. Искрено се чувствате благодарни, че имате партньора си.

Силните двойки изграждат връзката си върху благодарност, тъй като благодарните двойки са щастливи двойки. Изследванията показват, че двойките, които практикуват благодарност и изразяват признателност, се чувстват по-свързани, любящи и удовлетворени в отношенията си. Те също така се чувстват по-добре да изразяват притеснения и да гледат на партньорите си като на по-утвърждаващи, грижовни и отзивчиви.

6. Подкрепяте се взаимно в индивидуалните си занимания.

Като личности и двамата сте рок звезди, но понякога това означава, че само един човек може да блести наведнъж. В някои отношения това може да доведе до значителен конфликт и негодувание, но вие сте измислили как да правите компромиси и да се редувате да се подкрепяте. Добре сте, като давате на партньора си светлината на прожекторите и понякога поставяте вашите собствени цели или кариера на заден план и разбира се, вашите действия се признават и оценяват от партньора ви. 

7. Вие сте здрави.

И двамата партньори в страхотната двойка поемат отговорността да задоволят собствените си физиологични нужди. Можете да бъдете много по-добър и стойностен човек, когато не сте уморени, раздразнителни и гладни през цялото време! Тъй като силните двойки са в стабилни отношения, науката показва, че тези щастливи хора живеят по-дълго и имат по-здравословен начин на живот, с по-ниски нива на сърдечни заболявания, диабет, депресия и стрес. Те също се радват на по-удовлетворяващ сексуален живот.

8. Връзката ви е без драма.

Всички двойки са изправени пред предизвикателства, но през повечето време връзката ви върви гладко. Знаете как ефективно да поправите щетите след несъгласие и как да увеличите емоционалната и физическата интимност, когато се чувствате разединени.

9. Упражнявате се заедно.

Знаете, че упражненията ви помагат да управлявате теглото си, да спите по-добре, повишават увереността на тялото и нивата на енергия и намаляват тревожността и депресията. Но изследванията също така установиха, че двойките, които се потят заедно, остават заедно! Двойките, които се занимават заедно с физически предизвикателства, се чувстват по-любящи и удовлетворени в отношенията си. Когато тренирате заедно, вие давате приоритет на времето с партньора си. Също така е по -вероятно да се насърчавате и хвалите един друг и да работите заедно за постигане на целите, което създава подкрепяща среда. Плюс това, упражненията освобождават допамин, който премахва стреса и ви кара да се чувствате щастливи, и е чудесно да сте около щастлив, позитивен партньор.

10. Говорите си езика на любовта.

Силните двойки знаят точно как да накарат един друг да се чувстват обичани и обожавани. Вие общувате по ефективен начин, като си говорите езиците на любовта, което позволява на всеки партньор да се свърже дълбоко, като получи любов по начин, който е най-смислен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com