10-те най-красиви животни в света (ВИДЕО)

55467
10-те най-красиви животни в света (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Природата на планетата Земя е единен жив организъм, безкрайно красив и разнообразен. Всеки негов елемент, подобно на детайл от добре смазан механизъм, има своето предназначение и е уникален по свой начин. Животинският свят е най-съвършеното и невероятно творение сред останалите.

1. Фенек

Това бебе лисица живее в пустините на Африка. Най-важното предимство на едно очарователно създание са големите уши. Размерът им достига 15 см със средна дължина на тялото 30 см и тегло един и половина килограма.

2. Бял лъв

Дори сред царете на животните има индивиди с изключителна кръв и нюанси. Такъв рядък и впечатляващ цвят на животното се дължи на левцизъм или липса на пигментация на външното покритие. Такава мутация отличава животното от фона на роднините и му пречи да съществува в естествената среда, тъй като не позволява да се скрие.

3. Арктическа лисица

Арктическата лисица с безупречно дебело бяло кожено палто, се е адаптирала перфектно към зоните на тундрата и горската тундра.

4. Малка панда

Това животно с яркочервен цвят и очарователна муцуна на миеща мечка е избрало да живее в южните провинции на Китай, както и в Бутан и Непал. Въпреки че пандата е причислена към разреда на месоядните, основният източник на храна за нея са листата и издънките на бамбук.

Удивителни животни, открити сравнително скоро

5. Черната пантера

Цветът на мистериозната и грациозна котка се обяснява с високото съдържание на черен пигмент в кожата и козината. Пантерата има много впечатляващи параметри: дължината на тялото достига 2 метра, а теглото - 60 кг. Това е истински хищник: силен, бърз и пъргав. В преследване на плячка животното може да достигне скорост до 80 км / ч.

6. Розов делфин

Този воден бозайник е избрал реките Амазонка и Ориноко за свое местообитание. Розовият тон на кожата вече е придобит от възрастен и не променя цвета си до старост. Амазонските делфини предпочитат да останат сами, изключение правят женските с малки. Когато общуват със своите съплеменници, те често проявяват агресия.

7. Полярен вълк

Силен и красив хищник с гъста сребриста козина избра за местообитание суровите територии на Арктика и тундрата. Подвидът се отличава с изключителна издръжливост: не се страхува от изключително ниски температури, дълго отсъствие на слънчева светлина и глад в продължение на седмици.

8 от най-опасните животни в света

8. Мандарина

Тази малка патица (теглото й варира от 500 g) привлича вниманието преди всичко с яркото си и красиво оперение. Може да има голямо разнообразие от нюанси: от червено и оранжево на главата до синьо и лилаво на тялото.

Можете да срещнете птицата в Китай, Япония. В Китай чифт мандарини се считат за символ на вярност.

9. Голяма панда

Националното съкровище на Китай, очарователната черно-бяла бамбукова мечка, вече покори останалия свят със своята красота и фотогеничност. Въпреки впечатляващите размери и теглото на средностатистически индивид е 100 кг с височина 150 см, това животно не може да не предизвика обич и усмивка.

10. Лемур

Заради невероятните отворени очи този бозайник лесно може да бъде сбъркан със създание от друга планета. Дори името му се превежда от латински като "призрак". Въпреки това животното се заселва на напълно земен остров Мадагаскар.

Лемурът може да се похвали и с луксозна дълга опашка. С нейна помощ животното общува със своите роднини и сръчно балансира, скачайки по клоните, на които прекарва по-голямата част от времето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com