10 тъжни цитати за любовта, които всеки е преживял

61063
10 тъжни цитати за любовта, които всеки е преживял
Снимка: iStock/Guliver

Любовта ни дава крила, тя е щастието в живота ни, самият живот. Но любовта е и пълна с тъга – от загубата на любим човек, от невъзможната любов, от несподелената, от раздялата и предателството. Чували ли сте тези тъжни цитати за любовта? Вероятно сте ги и преживявали, защото тя, любовта, си прилича и всички ние, макар да сме различни, преминаваме през едни и същи трепети, усмивки и сълзи, обичайки.

Тъжни цитати за любовта, които ще ви прозвучат познато и преживяно

1. „Не бива да се страхуваме от загубата на любим човек. Хората, пратени ни от съдбата, няма да изчезнат. Тези, които си тръгват, са за да ни дадат опит.“ Спомняте ли си как последният път, когато обичахте, бяхте наранени и останахте сами, се кълняхте, че никога повече няма да обичате? Надявахте се загубената любов да се върне, защото считахте, че друга няма да откриете. Открихте ли? Да. И то по-силна и истинска.

2.  „Понякога, чакайки правилния човек, умираме от самота, а понякога, търпейки грешния, погубваме живота си.“ За трудния избор между самотата с друг и самотата сам. За погубването на живота заради хорското мнение или подведени от надеждата, че половинката ще се промени. За очакването до смъртта. Един тъжен цитат за вечно надяващите се и очакващи хора или за онези които никога не са обичали, или не са били обичани.

50 ЦИТАТА за любовта, които ще ви вдъхновят да обичате

3.  „Хората не се променят. Разкриват се.“ Цитатът за момента, в който розовите очила от влюбването отстъпват място на истината. За тъжния момент, в които съжаляваме, че сме подарили сърцето и доверието си на човека срещу нас. Всеки е имал такава сляпа любов в живота си и съвсем не е случайно, че цитатът има своето място сред 10-те тъжни цитати за любовта, които всеки е преживял.

4. „След една определена възраст човек може да бъде изненадан само от истинската любов. Останалите „циркове” вече ги е гледал безброй пъти.“ В този тъжен цитат има и доза радост, и доза усмивка, както и надежда, че с възрастта имаме повече шансове, а не по-малко, за да открием онази любов като в приказките.

5. „Доверието в любовта е като гумичка – след всяка грешка става все по-малко.“ Убедени сме, че няма човек, чието доверие да не е било предавано някога, някъде от любим човек. Едва ли има по-силен цитат за предателството и по-подходящ за класацията ни от тъжни цитати за любовта, които всеки е преживял.

6.  „Понякога трябва да избягаш, за да видиш кой ще те последва.“ Тръгвали сте си, за да ви кажат спри, нали? Няколко пъти. Всеки го е правил в любовта, защото всички се нуждаем от потвърждението, че сме нужни, ценни, обичани, че сме там, където сме желани.

Любов в залеза на живота, която идва в точното време

7.  „Ако плачете, защото слънцето е напуснало живота ви, сълзите ви няма да ви позволят да видите звездите.“ Винаги, дори когато нощта е толкова тъмна, че не виждате път и изход, такъв има и слънцето изгрява. Няма един-единствен човек, има много неподходящи в търсене на истинския. Сълзите само ви пречат, за да го видите, когато застане пред вас.

8.  „Едни от най-болезнените белези са тези, които не могат да се видят.“ Цитат, намерил своето място сред 10-те тъжни цитати за любовта, които всеки е преживявал, цитат за раните от любовта, които зарастват, но никога не заздравяват напълно и оставят белези – уроци в живота ни, за да ни променят и да променим пътя си.

9.  „Връзките са като счупено стъкло. Понякога е по-добре да го оставиш счупено вместо да се нараниш, докато се опитваш да залепиш парчетата." За любовта, която наранява, когато се опитваме да я поправим и задържим, вместо да потърсим онази, която няма нужда от ремонт, а самата тя ще поправи сърцето ни и ще залепи счупените парченца в него завинаги.

10.  „Всеки от нас е преживял нещо, което го е променило завинаги.“ Тук няма какво да добавим. Цитатът обобщава и казва всичко. Обичайте се!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com