10 знака да избягвате този тип хора

15318
  10 знака да избягвате този тип хора
Снимка: Thinkstock

Ежедневно се срещаме с много хора. Някои от тях ни стават близки приятели, други добри познати, доверяваме се, споделяме лични неща. В повечето случаи разчитаме на интуицията. Но, понякога, тя ни подвежда. Има хора, които не винаги ни желаят доброто, дори искат да ни навредят. Обикновено те са сред най-близкото ни обкръжение и подходът им не е агресивен, затова трудно ще ги разпознаем. Ако откриете тези признаци в някой от близките ви, внимавайте:

1. Говори негативно за всичко и всички.
Ваш близък е изпълнен с негативна енергия за всичко и всеки. Няма как да не ви я предаде и на вас. Всички край него са врагове и иска да убеди и вас в същото. Това, което трябва да знаете е, че най-вероятно по същия начин този човек говори негативно и за вас пред други хора. 

Това са 8-те разлики между истинския и ФАЛШИВИЯ човек

В съвременния суров свят става все по-трудно да различим истината от лъжата, лоялните от предателите, искреността от измамата. Всеки се...

2. Прави се на жертва и търси съжаление.
Целият свят е против него. Никой не го разбира и не иска да му помогне. Опитва се да изкара от вас състрадателната ви и милостива страна, да ви спечели към себе си. Бъдете предпазливи с хора, които се представят като жертва. Човек, който има трудности, може да запази достойнството си и просто да сподели проблемите, без да иска съжаление.

3. Не окуражава мечтите и амбициите ви.
Ако споделите плановете и мечтите си, винаги ви отвръща, че няма да се сбъднат, че нещо ще се появи на пътя ви и така ще сломи ентусиазма ви. От завист и ревност може просто да открадне идеите ви и да се опита да ги реализира зад гърба ви. 

4. Говори зад гърба ви.
Може да го разберете случайно или да чуете коментари по свой адрес. Или някой трети човек ще сподели какво говори вашият “приятел” за вас. Пазете се от такива хора и се опитайте да ги отдалечите от живота си.

5. Не се радва искрено за вас.
Внимавайте за пресилени усмивки, фалшив смях, когато споделяте за своите успехи. Доверете се на инстинкта си и не си позволявайте да ви заблуждават.

6. Подценява успехите ви.
Това е начин да се опита да се чувства значим. Може би ще каже нещо от рода на “И аз бих го направил за нула време”, “О, това го мога със затворени очи”. Иска да покаже, че нищо значимо не сте постигнали.

Разгадайте характера по походката

Характерът ни прозира от думите и делата ни, понякога дори от мълчането ни. Има обаче и по-сигурен начин да разгадаем какъв е човекът с...

7. Държи се приятелски, когато иска нещо от вас.
Може да изчезне от живота ви и внезапно пак да се появи. Чувствате се специални, но скоро осъзнавате, че единствената причина е някаква услуга. Такъв приятел е просто използвач. Той не се интересува от вас и не иска стабилни отношения с вас. 

8. Опитва се да ви раздели с други важни за вас хора.
Надява се, че така ще сте сами, уязвими и на негово разположение. Приятел, който опитва да ви отдели от други близки и роднини, е опасен. Бъдете внимателни.

9. Присъствието му ви кара да сте подозрителни.
Интуицията ви никога не греши. Ако подсъзнателно усещате, че нечие присъствие ви натоварва и ви действа негативно, не го пренебрегвайте. Вярвайте на инстиктите си.

10. Чувства се длъжен да иска помощ за всяко нещо.
Какъвто и проблем да има, задължително го споделя с вас. Чувствате се като абонирани за неволите му. Да, приятелите са за това, да помагат, но замислете се как реагира, когато вие му споделяте своите проблеми. Ако ги подминава и отново поставя себе си като център на разговора, вече сте наясно що за “приятел” имате до себе си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com