12 признака, че тялото ви е стресирано

5500
12 признака, че тялото ви е стресирано
Снимка: iStock/Guliver

Когато сме изморени и стресирани, това се отразява на тялото ни. Много често не обръщаме особено внимание на знаците, които то ни дава. Вместо това се опитваме да го лекуваме с помощта на лекарства и продължаваме да се натоварваме. Тук са изброени 12 признака, подбрани от Radioone, чрез които тялото ви дава яден знак, че има нужда от почивка.

 

1. Главоболие

Това е един от най-често срещаните проблеми, от които страдаме. В повечето случаи то е причинено от стрес, предизвикан от непрестанно мислене, притеснение и бързане.

Решението е да се отпуснете. Спрете да мислите за това какво ви очаква, какво ще се случи, ще се справите ли със задачите. Отделете си малко време за медитация, без да се обвинявате или просто дайте кратка почивка на тялото и ума си, докато главоболието изчезне. Спрете за малко и помиришете някое цвете. Имате цялото време на света.

2. Болка в областта на шията

Болката във врата е индикатор, че сте обиден от някого или че се стараете прекалено много. Болката в тази област пречи на концентрацията.

Не се впрягайте толкова много, никой не е перфектен. Опитайте се да бъдете по-снизходителни и да проявите разбиране. Опитвайте се по-често да се фокусирате върху положителните неща.

3. Болки или тежест в раменете

Емоционалната тежест при вземане на решения и твърде големия натиск причиняват болките в раменете. Това се случва, когато вършите малко повече работа, отколкото можете.

Не се справяйте сами с всичко. Опитайте се да намерите някой друг човек, върху когото да прехвърлите част от задълженията си. Или някой, с когото просто да поговорите. Разговора с друг човек за дадената ситуация ще ви представи друга гледна точка.

4. Болка или напрежение в горната част на врата

Болката в тази част на тялото идва от липсата на емоционална подкрепа и страх от любовта. Това се случва, защото не чувствате, че получавате достатъчно любов и признателност.

Опитвайте се да излизате по-често и да се срещате с повече хора. Отворете себе си към света и света ще се отвори за вас.

5. Болка в долната част на гърба

Тук болката идва в следствие на финансови затруднения. Не сте определи разходните си приоритети или е изникнало нещо непредвидено.

Опитайте да се съсредоточите върху това, което ви прави наистина щастливи. Да, парите помагат да си набавите материалните неща, но те са само временни. Истинското щастие идва отвътре. Фокусирайте се върху целите си и това, което ви вълнува, а парите и успеха ще дойдат сами.

6. Болка в лакътя

Непреклонността и твърдостта водят до болки в лактите. Причината за това може да е страх от промяна.

Вместо да бъдете упорити като магаре, погледнете ситуацията от друга гледна точка. Опитвайте се по време на разговор да слушате повече и не се тревожете за това дали винаги ще сте прави или не.

7. Болки в ръцете

Болките в тази област идват от чувство за изолация. Това усещане може да идва от вас, като сами се изолирате от другите.

Не е необходимо да се превръщате в социална пеперуда, за да намерите приятел. Ще се изненадате колко много хора са готови да ви предложат компанията си. Просто се отворете към тях. Започнете разговор със съсед или поканете стар познат на кафе. Приятелствата са навсякъде.

8. Болки в корема

7 лесни начина да се отпуснете за 5 минути

Когато се чувствате изморени, един уикенд в морски курорт може да бъде нещото, от което имате нужда, за да се успокоите. Но курортите н...

Страхът от промяна може да е причина за тази болка. Много често изпадаме в една всекидневна рутина, от която сме доволни. Понякога ни е страх от промяната, защото не знаем какво ще ни донесе.

Промяната е неизбежна. Тя е това, което кара света да се върти. Не се бойте. Приемете промяната и ще видите как нещата ще започнат да се случват по-лесно.

9. Болки в коленете

Болките в коленете може да се дължат на по-голямо его. Липсата на емпатия и голямото его не са забавни за никого. Опитвайте се изпитвате чувство на състрадание към другите. Станете доброволец. Направете добро дело и ще се почувствате по-добре.

10. Тежест в тялото

Това е причинено от страх и ревност. Те са знак, че нямате доверие на никого. Отпуснете се и не се фокусирайте върху негативните емоции. Ако просто се научите да се доверявате на хората, ще се почувствате много по-комфортно

Стресът превръща тялото в „супер магистрала“ за развитието на рак

Ново изследване е установило изумителна връзка между стреса и рака, при страдащите от това заболяване. С помощта на стреса раковите обр...

11. Болки в глезените

Болките в глезените произтичат от липсата на радост. Понякога задълженията и отговорностите ни завладяват и забравяме да се забавляваме.

Намерете малко време за забавления, които ви карат да се чувствате добре. Отидете на почивка, обядвайте в хубав ресторант, намерете си хоби.

12. Болки в областта на стъпалата

Апатията причинява този тип болка. Когато имате усещането, че деня се влачи и вие заедно с него. Понякога нещата просто не вървят и губим желание за всичко.

Животът е едно дълго пътуване, по време на което допускаме грешки и се учим от тях. Не се фокусирайте върху отминали неща. Мислете за бъдещето с положителна нагласа. Съсредоточете се върху позитивното и премахнете негативното. След това ще започнете да се усмихвате и да се радвате, дори на малките неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com