X
 
 

16 въпроса, които ще ви помогнат да разберете дали имате страх от обвързване

2091 0
16 въпроса, които ще ви помогнат да разберете дали имате страх от обвързване
Снимка: iStock/Guliver
Искате връзка, но никога не може да намерите „правилната“.

Страхът от обвързване пречи на мнозина да се придържат към интимните отношения. През повечето време хората с проблеми с ангажиментите не осъзнават, че дори имат този страх или пренебрегват знаците, които показват, че не могат да се обвържат.

2-те зодии, които имат голям страх от обвързване

Всички до някаква степен се страхуваме от обвързване и това е нормално, но при някои този страх е почти невъзможен за преодоляване. Нов...

Докато хората със страх от ангажираност казват, че искат да бъдат в щастливи отношения, те последователно правят неща, които ги предпазват от постигането на това.

Готови ли сте да обичате? Искате ли здрава връзка, която да трае дълго?

Преди да го направите, първо трябва да проучите предишните си връзки.

Ето някои дълбоки въпроса, които да си зададете, които ще ви помогнат да определите дали имате страх от обвързване - което означава, че вероятно имате страх да не загубите себе си в отношенията си.

1. Постоянно ли избирате недостъпни или неподходящи хора?

4 неща, с които жените отблъскват мъжете без да знаят

Мъжете са от Марс, а жените от Венера, когато става въпрос за връзки. Много често ние смятаме, че определено поведение е правилно, но в...

2. Смятате ли, че сте прекалено критични към другия човек, когато започне да изглежда, че връзката може да стане по-сериозна?

3. Смятате ли, че сте много придирчиви към малките неща?

4. Смятате ли, че се чувствате заинтересовани, когато другият се отдръпне назад, но след това се дърпате назад, ако другият проявява нов интерес?

5. Често ли се грижите за стара връзка, изграждайки я, за да бъде по-добра от сегашната ви връзка или по-добра, отколкото всъщност беше?

6. Влизате ли силен в началото на връзката, вярвайки, че сте намерили „единия“ и когато другият човек Ви отговори, вие се дърпате назад еднакво силно, изведнъж губите интерес?

3-те зодии, които имат сериозни проблеми с обвързването

Това са зодиите, които няма да ти кажат, но не искат да се обвързват. За това винаги спазват една дистанция, не правят планове за бъдещ...

7. Често ли си казвате, че нямате време за връзката?

8. Чувствате ли се дръпнат? Сякаш когато другият човек иска вашето време и внимание, започвате да се съпротивлявате и искате свободата си?

9. Често ли обвинявате партньора си, за нещата, които прави?

10. След като се разделите с партньора си, търсите ли контакт с него, само за да се уверите, че той все още е там и донякъде на разположение?

11. Чувствате ли се сякаш искате винаги да имате опцията да избягате?

Каква е тайната на щастието на самотните хора

Психолози от университета на Окланд в Нова Зеландия са разкрили тайната на щастието и благополучието на самотните хора. Резултатите от ...

12. Последователно ли си казвате, че проблемът е, че просто не сте намерили „правилния“?

13. Един или двамата ви родители контролираха ли ви много?

14. Често ли приемате задачата да угаждате на другия човек и в крайна сметка стигате до там да се чувствате в капан на връзката си?

15. Вярвате ли, че да сте във връзка означава, че трябва да се откажете от свободата си?

16. Казвате ли си, че да сте във връзка означава, че сте отговорни за чувствата на другия човек и това ви причинява безпокойство?

Носталгия по бивше гадже е най-честата причина да не се обвързваме

Чувствали ли сте се като звезда в собствена романтична комедия без щастлив край? За съжаление, това може да означава, че сте от типа с...

Ако се идентифицирате с някои от тези въпроси, може да искате да помислите, че колкото и да ви се струва, че искате връзка, може да се страхувате да сте в такава.

Децата, които са отгледани от един или двамата контролиращи родители, често порастват, за да станат възрастни, които имат страх да не се изгубят във връзка.

Много деца трябва да се откажат от себе си и да си позволят да бъдат контролирани, за да не загубят одобрението на родителите си и като възрастни те могат да продължат да се страхуват, че това са отношенията.

И все пак под цялата тази съпротива вероятно има част от вас, която е много самотна и дълбоко иска връзка. За да преодолеете това, трябва да научите да развивате своя любящ, възрастен Аз - мощният духовно свързан аспект на вас, в който можете да се научите да обичате друг, без да губите себе си.

Когато се научите как да обичате себе си, тогава ще поставите любящи граници срещу това да бъдете погълнати, контролирани, задушени или консумирани от партньор.

Actualno.com

Етикети: