20 неща, които ще ти помогнат да се уважаваш повече

6954
20 неща, които ще ти помогнат да се уважаваш повече
Снимка: Pixabay.com

1. Заменяйте отрицателните мисли с положителни.

Всеки път, когато нещо негативно пресича ума ви, спрете го и му противодействайте с нещо положително. Създайте си навика да правите това и преди да се усетите, ще преливате от положителна енергия.

2. Приемете тялото си

Забележка към себе си: Вие сте много повече от физическия ви вид. То е само част от вас и не е нужно да се фокусирате толкова много върху това дали е перфектно и как точно изглежда отстрани. Просто го обичайте

3. Не забравяйте, че няма нищо лошо да имате лоши дни.

Всички ние ги имаме - дори и тези от нас, които изобщо не се тревожат. И това е нормално. Няма как да се събуждате всеки ден щастливи, защото това просто не е истински живот. Добре е да сте тъжни от време на време. И в това няма нищо лошо.

4. Изрежете всички токсични хора от живота си.

Вие наистина сте продукт на петте хора, с които прекарвате най-много време, затова се огледайте и вижте кой са те. Ако те не ви правят щастливи и, ако те не ви помагат да бъдете най-добрата версия на себе си, най-добре е да ги премахнете от живота си. Истината е, че приятелства приключват всеки ден - и това не непременно нещо лошо. Всъщност е необходимо.

5. Застанете зад себе си.

Само защото сте момиче, което винаги е било тихо и кротко, това не означава, че трябва да носите този етикет завинаги. Започнете да изразявате мнението си и да се грижите за себе си.

5 неща за самоуважението, които трябва да знаете

Знаете ли какво представлява самоуважението? А можете ли да кажете, че самите вие го практикувате постоянно и давате на себе си онова,...

6. Потърсете мотивация и насоки от експерти.

Напълнете ума си с добри мисли и напътствия от велики книги, ментори и учения. Има много неща, които да научите и да спечелите от хората, които някога са били във вашите обувки. Каквито и да са проблемите ви в момента, ще намерите комфорт в думите на някой, който е бил там и е излязъл от бурята по-силен.

7. Слушайте тялото си и от какво се нуждае.

Слушайте внимателно шепота на тялото си, защото винаги ще ви разкаже какво точно се нуждае и кога. Не се лишавай от нищо - малко от всичко в умерени количества е ключът. Никога не наказвате себе си, че ядете нещо "лошо", и простете на себе си за случаите, в които прекалявате.

8. Научете се да казвате "да" и "не".

Правете само неща, защото действително искате, не защото мислите, че трябва, или защото някой друг ви натоварва. Това е вашият живот, живеете за вас.

Защо е важно да имаме самочувствие

Самочувствието в умерени количества е нещо много важно за една дама. Необходимо е да се чувствате добре в кожата си, за да бъдете по-ув...

9. Танцувайте голи.

Винаги, когато се случва да сте сами вкъщи, използвайте това като златна възможност да пуснете любимата си песен и да танцувате, докато никой не гледа. Облеклото е по избор. Вие ще бъдете изумени от това колко свободни и енергични се чувствате след няколко минути, когато почувствате, че ритъмът минава през вас.

10. Напишете списък с най-добрите си качества.

И си напомняйте за тях всеки ден. Защото сте страхотни!

11. Казвайте добри неща за себе си

Правете си комплименти всеки ден. Потърсете нещо добро в себе си и винаги ще го намирате. Кажете го на глас, с убеждение, и е само въпрос на време, преди да започнете да го вярвате наистина.

12. Казвайте добри неща и на другите

8 прости правила за високо самочувствие

1. Седнете изправени Според изследвания, сядането с добра поза не само ще доведе до по-уверени, положителни мисли, но и ще увеличи общ...

Енергията, която даваме на вселената, е това, което получаваме обратно - така че помислете за онова, което пускате там. Когато разпространявате позитивната енергия и карате другите да се чувстват добре, тя също ви помага да се чувствате вдигнати и щастливи.

13. Бъдете щастливи и доволни от собствената си компания.

Направете така, че да се чувствате щастливи, когато прекарвате време сами, и да елиминирате чувството, че нещо ви липсва. Няма нищо липсващо! Вие сте цели сами.

14. Отделете време всеки ден за грижа за вас самите

Уверете се, че сте приоритет в живота си. Независимо дали става дума за десет минути или по-малко от един час всеки ден, не забравяйте да отделите малко време само за да се отпуснете и да се концентрирате върху себе си и желанията си.

15. Намерете лоялен екип от мажоретки.

3-те зодии, които имат ниско самочувствие

Много от нас имат притеснения относно това как изглеждат или какъв характер притежават. Ниското самочувствие е проблем, с който трудно ...

Заобиколете себе си с екип от хора, които пазят гърба ви, без значение какво. Хора, които винаги ще бъдат там за вас, хора, на които можете да се доверите с живота си, и хора, които само искат да ви видят щастливи. И когато намерите такива хора, направете всичко възможно да ги задържите, защото те се срещат рядко.

16. Имайте добър баланс между работата и живота.

Не забравяйте да определите здравословен баланс, когато става въпрос за кариерата и личния си живот. Страхотно е да бъдете мотивирани и амбициозни, но също така е важно да отделите време за почивка и подмладяване на ума, тялото и душата.

17. Признайте, че вашите "несъвършенства" ви правят кой сте вие.

Приемете недостатъците си като нещо, което ви прави това, което сте. Те са и нещата, в които някой може да се влюби. Те са това, което ви отличава от другите. И не е нужно да се променяте, за да се харесате или обичате - точните хора ще ви обичат, каквито сте.

18. Престанете да се сравнявате с другите.

15 начина как да промените живота си

Животът е прекалено кратък, за да правите нещо, което не ви харесва; прекалено кратък – за да сте недоволни от себе си; прекалено...

Обърнете внимание и винаги ще намерите някой по-умен, по-привлекателен и сякаш живее по-добър живот, отколкото сте. Но ето тайната: ТЕ НЕ СА ВАС. Това е вашият живот и единствената ви работа е да се гордеете. Игнорирайте всички останали.

19. Поемете отговорност за вашето щастие.

Всеки път, когато преживявате неуспех, лош ден или някой ви третира зле, не забравяйте, че никой и нищо няма силата да ви накара да се почувствате по определен начин. Как се чувствате е 100% ваша отговорност. Не позволявайте на никого или на нищо да ви попречи да живеете в красивия, богат живот, който заслужавате.

20. Вярвайте в себе си.

Вярвайте в себе си и можете да постигнете всичко. Вярвайте, че тази промяна е възможна и ще забележите, че нещата се променят. Вярвайте, че сте достойни за вашата любов и ще започнете да го чувствате.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com