20 знака, че сме емоционално насилени

2477
20 знака, че сме емоционално насилени
Снимка: iStock

Много жени, преживели емоционално насилие и злоупотреба с партньор, се кълнат в себе си, че не биха се срещали вече с такъв мъж за нищо на света и след известно време разбират, че отново са попаднали в същия капан.

20 знака за емоционално насилие, които трябва незабавно да ви предупредят, че партньорът ви е манипулатор.

1. В началото на връзката той насилва нещата. Все още не сте имали време да погледнете назад, а той вече страстно уверява: „Никой никога не ме е обичал като теб! И буквално ви принуждава да живеете заедно.

2. Той е много ревнив. Той е ужасен, звъни ви безкрайно или неочаквано идва при вас без предупреждение.

3. Той иска да контролира. Партньорът упорито пита за какво сте говорили с приятелите си, къде сте ходили, управлява общите пари, иска разписки за извършените покупки, иска да поискате от него разрешение да отидете някъде или да направите нещо.

4. Той има нереалистични очаквания към вас. Той очаква от вас да бъдете перфектни във всичко и да задоволите всяка негова прищявка.

5. Оказвате се изолирани. Той иска да ви изолира от приятелите и семейството, не ви позволява да използвате телефона или колата си, не ви позволява да търсите работа.

6. Той обвинява другите за собствените си грешки. Неговият шеф, семейство, партньор - всеки друг, освен него - е виновен, ако нещо се обърка.

Зодиакалните знаци, които често прибягват до насилие

7. Други хора са отговорни за чувствата му. Той казва "Ти ме ядоса", вместо да каже "Ядосан съм". „Няма да съм толкова ядосан, ако не…“

8. Той е свръхчувствителен. Той е обиден по каквато и да е причина и устройва сцени заради дреболии.

9. Той е жесток към животните и децата. Той безмилостно наказва деца или дори убива животни.

10. Обича да бъде насилствен в леглото. Например, хвърля грубо партньора си в леглото и го задържа на място със сила против волята. Възбуждат го фантазии за изнасилване. Той ви принуждава – със сила или манипулация – да направите нещо, за което не сте готови.

11. Той използва словесна обида. Той постоянно ви критикува или казва нещо неприятно: обезценява ви, кара ви, нарича ви, припомня болезнени моменти миналото или настоящето, като същевременно ви уверява, че вие ​​сами сте виновни за всичко.

12. Той е привърженик на фригидните роли на половете в отношенията. Трябва да му служиш, да му се подчиняваш и да си стоиш у дома.

13. Настроението му се променя драстично. Точно сега е нежен и любящ - и изведнъж той изведнъж изпада в ярост.

14. Случайно е използвал физическо насилие. В миналото е вдигал ръка срещу жена, но обяснява това с обстоятелства или уверява, че самата жертва го е провокирала.

15. Той заплашва с насилие. Например, той може да каже: „Ще ти счупя врата!“, но след това ще ви увери, че не го е казал сериозно, а се е шегувал.

16. Вашите желания не се приемат сериозно. Обяснява ви, че това, което искате, всъщност изобщо не ви е необходимо - но имате нужда от нещо съвсем различно.

Как да разпознаете насилника вкъщи, преди да е станало късно?

17. Забранява ви да показвате негативни емоции. Партньорът ви се опитва да ви казва "Не смей да плачеш!" или „Усмихни се веднага!“ Но ако сте тъжни или ядосани, не се опитва да ви утеши. Напротив, опитва се всячески да ви докаже, че проблемите ви не са чак толкова големи.

18. Прави ви непоискано добро. Човекът ви помага, дори и да не сте го поискали, упорито ви дава съвети, които не сте искали и се опитва да се меси в неща, в които не е редно и за които бихте искали сами да вземате решенията.

19. Отказва да говори или отклонява вниманието ви от тема, която ви вълнува. Или пък не отказва да говори с вас, но разговорът не върви на никъде, нищо не може да се изясни или обясни. След подобни разговори остава у вас усещането за опустошение и безпомощност.

20. Емоционално изнудване, свързано с увеличаване на емоционалната дистанция. Може да изглежда като оттегляне или бойкот, ако правите нещо, което партньорът ви не иска да правите. Тоест, те ви казват: „Няма да общувам с теб, ако направиш / не правиш това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com