3 ценни съвета как успешно да се научите овладявате гнева си

5335
3 ценни съвета как успешно да се научите овладявате гнева си
Снимка: iStock/Guliver

Когато човек се ядоса, той реагира по различен начин. Някой път му идва да крещи, друг път понася тихомълком негативните неща, но страда от това в последствие. Не е рядкост и да го избие и на агресия. Яростта е голям проблем в общуването, както и в отношенията между мъж и жена и родителите и децата.

Ако човек отговори на викането с крясъци, ситуацията не се подобрява, а даже става много по-лошо. Човешко е, ако някой те засегне ти да се опиташ да му го върнеш по същия начин. Но дали е редно да се подаваме на провокацията и да отвръщаме по същия начин?

Трябва да се научим да сдържаме своя гняв и да потиснем моментната си негативна емоция. Когато излъчваме спокойствие и увереност, това ни прави по-щастливи, а хората около нас ни уважават повече. Затова има няколко хитринки, с които да спрем напиращите гневни изблици.

Ако се опитаме да премълчим нещо, което ни е ядосало и се решим да се правим, че нищо не е станало, това не е добра идея. Така ще скрием моментното си състояние и другият няма да разбере, на какво сме се ядосали.

Как зодиите от Везни до Риби показват гнева си?

Вече видяхме как част от зодиите се ядосват. Сега е време да продължим с разглеждането на останалите знаци и по-точно как зодиите от Ве...

Но вътрешно ние ставаме още по-гневни, защото не сме доизказали това, което сме мислили.

Криейки своите емоции, ние ги приемаме вътрешно, а това вреди на здравето ни по всякакъв начин. Когато ни се плаче, но ние сдържаме сълзите си, това не ни помага и рано или късно емоцията избива много по-силно на друго място.

Какво става в мозъка ни, когато искаме да потиснем гневните изблици?

Когато започваме да потискаме негативните си емоции, частица от мозъка ни започва да се претоварва. Събеседникът усеща това и при него се получава същият ефект. По този начин той трупа враждебност към нас. Когато си комуникираме по този начин, напрежението рано или късно ще ескалира. Търпението не е безкрайно и всичко си има граници. Ние оставяме нещо недоизказано и премълчано, а след това съжаляваме, че сме го спотаили в душата си.

Все пак ако решите да излеете целият си гняв, го направете дипломатично. Споделете на отсрещната страна, че се чувствате засегнати и обидени, но му го кажете спокойно и разумно. Въпреки, че ви се иска да скочите срещу него и да започнете с обидите. Не го правете, бъдете дипломатични.

Импулсивни дами: Жените от кои зодии не сдържат емоциите си?

Много е трудно да се общува с импулсивни хора, а когато това са дами, ситуацията става особено сложна. Когато се справяте с дамите от т...

Ако ви е дошло в повече, намерете начин да смените темата, за да може и вие да избягате от негативизма, който се е заселил във вас. Вашите мисли подклаждат гнева ви, затова ги насочете към нещо по-приятно.

Ако някой пък реши да ви се ядосва и вие решите, че не е прав, най-добре не му отвръщайте веднага. Изчакайте да му премине и тогава поговорете спокойно с него.

Когато внезапно промените някоя ваша идея, тогава се променя и емоцията ви. Може просто да си помислите, че човекът срещу вас има лош ден или е станал накриво. Помислете си, че ще му мине и не е нужно да се карате или спорите, когато е в такова състояние. Същото важи и за вас самите.

С такива техники вие ще запазите доста приятелства и познанства, без да се налага да се карате с никого.

Запомнете три важни неща:

Как зодиите от Овен до Дева се ядосват?

В тази статия ще си говорим за гнева на зодиите и по-точно как различните зодии от Овен до Дева се ядосват.  Овен: Бурен гняв Ак...

1. Не крийте и не потискайте яростта и гнева в себе си - хората така или иначе виждат, че нещо се случва в главата ви и нещата ще се влошат още повече

2. Споделяйте спокойно и дипломатично вашата негативна емоция, като обясните точната причина за нейното възникване.

3. Кажете си, че вие не сте виновни, а просто на другия не му е ден. После всичко ще се оправи. Мислете по-философски.

Ако усетите, че някой ви дразни нарочно, тогава е добре да съхраните гнева, който напира, за да не усложните ситуацията.

Ако някой ви е обидил и чувствате, че заслужава втори шанс, намерете време и приемете неговата протегната ръка за прошка. А ако вие сте направили нещо нередно, а не е трябвало, съберете смелост и се извинете. В днешно време добрите отношения са много важни, те помагат да се чувстваме по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 лайфхака как да изберете наистина сладки ягоди

11 последици от кастрацията на домашни любимци - собствениците дори не знаят за това

Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта?

10 неща в къщата, които харчат най-много енергия

Полезни знаци, които могат да предскажат дъжд

Как да спрете да ядете през нощта?

Как се пише: оръдие или уръдие?

Грешки преди лягане, които ни карат да качваме килограми през нощта

Виното на Южна Африка: Нов свят, нови вкусове

Преди да сложите олиото за пържени картофи, сложете това в тигана

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com