3 прически, които състаряват и подчертават бръчките

45543
3 прически, които състаряват и подчертават бръчките
Снимка: iStock

Три прически, които са изключитено актуални в момента, всъщност визуално състаряват почти всяка жена. Известният фризьор Ганима Абдула споделя кои са те. Спискът на експерта включва късите бретони, късите фризури с равен път до средата, както и многопластовите прически. Всяка една от тези визии подчертава бръчките на лицето – едва ли има дама, която да търси именно точно този ефект.

Най-състаряващите прически

Късите бретони, които са наложени като тенденция от знаменитости като Одри Хепбърн, Ема Уотсън и Ема Робъртс, не са най-удачният вариант, ако искате да прикриете признаците на стареене по лицето си. Според специалиста Дани Еверсън такъв бретон само подчертава бръчките на челото и привлича вниманието към подпухването на лицето – проблем, от който се оплаква почти всяка жена. По-добре е да предпочетете бретон, който се разделя - той е по-подходящ дори за дами в по-зряла възраст.

Забравете за възрастта и формата на лицето - тези 3 прически подхождат на всяка жена

Късите прически с равен път по средата, според Ганима Абдула, също имат състаряващ ефект. Експертът пояснява, че с напредване на възрастта косата в горната част на главата става по-малко гъста, така че равномерният път може да подчертае този проблем. Тя също така препоръча да оформите кичурите си на една страна, за да скриете този недостатък.

Многопластовите прически също не са подходящи за дамите в по-зряла възраст. Въпреки популярността на рошавите и по-небрежните стайлинг идеи, трябва да се избягва големия брой слоеве, тъй като те могат да придадат безжизнен вид на косата, казва козметологът.

прически

Но освен правилният избор на прическа, значение има и правилната грижа за косата, за да е жизнена и здрава, независимо от възрастта на жената.

Колкото по-често се използват стилизиращи продукти, които заедно със себума „запушват“ скалпа, толкова по-често трябва да миете косата си. В противен случай космените фоликули не получават достатъчно кислород, което води до изтъняване или дори загуба на коса.

Когато миете косата си, не търкайте кичурите, изплакнете ги внимателно.

Идеалната температура на водата в случая е 36-37 градуса. Твърде горещата вода нарушава липидния слой на скалпа: мастните жлези на мазната кожа започват да работят по-активно и прическата бързо губи свежия си вид. Сухата кожа реагира с раздразнение и още по-голяма сухота.

Когато приключите с миенето, винаги изплаквайте косата си с хладка вода. Това изглажда структурата на косъма, придава му гладкост и ослепителен блясък.

Едно от основните правила за грижа за косата: преди разресване, оставете я да изсъхне, трябва да е леко влажна. Попийте влагата леко с кърпа, но не търкайте. При разресване се движете от краищата към корените, така ще бъде по-малко травматично.

Ако използвате сешоар, настройте температурата на възможно най-ниското ниво, за да не пресушите кичурите, а също така не забравяйте за употребата на специални термозащитни продукти.

Още: За права коса - това на 5-те най-добри прически

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com