4 главни начина да се преодолее безпокойството на работното място

2935
4 главни начина да се преодолее безпокойството на работното място
Снимка: Unsplash

1. Погледнете добрите неща на вашата работа.

Лесно е да се увлечете в задачите, стреса от крайния срок, липсата на контрол върху резултатите или дори колегите, които ви подлудяват. Въпреки всички предизвикателства, винаги има ползи и добри неща, които идват от повечето ситуации. Във всяка ситуация има подарък. Пренасочването на мисленето ви за текущата ви работа намалява безпокойството на работното място. Има ситуации, които ви помагат да отстоявате себе си, да подкрепяте семейството си и да можете да допринесете за мисията на вашата организация. Промяната на начина, по който гледате на работата си и емоционалното си състояние, отваря повече възможности, вместо да се спирате на това, което не работи. Така че, отделете малко време, за да направите малко центриране или медитация, а след това направете помислете. Вземете лист хартия и отгоре напишете: "Какви са ползите от работата ми?" след това оставете мислите да текат. Можете да напишете това в разказ или само с думи - няма грешен начин. Когато приключите, погледнете тази страница, вземете я и я поставете там, където можете да я видите. Четете я периодично.

2. Идентифицирайте конкретните ситуации, които увеличават стреса на работното място.

Разберете кои области на работа създават най-голям стрес за вас. Ако не сте сигурни, проследете нивата на стрес през всеки ден в продължение на една седмица. Можете да оцените нивата на стрес по скала от едно до 10 или можете просто да записвате на лист хартия, когато почувствате високи нива на тревожност. След като получите повече яснота за конкретни ситуации, напишете всяка на лист хартия. След това напишете това, над което нямате контрол и след това над какво имате контрол. Например, ако стресът ви идва от взаимодействието ви с колеги, попитайте каква част от това взаимодействие можете да контролирате. Знаете, че можете да контролирате само себе си, какво казвате и как реагирате. И така, попитайте: Как можете да се покажете по различен начин? Как можете да отговорите по различен начин? След това приложете тази промяна към бъдещи взаимодействия. Изберете една ситуация, върху която да се съсредоточите в даден момент, като изясните какво можете да контролирате и как можете да се покажете по различен начин и след това се уверете, че се опитвате да го промените. Проверете в края на седмицата как подхода към ситуацията е повлиял различно на вашето отношение към работата. Тревожността ви по-ниска ли е? Ако е така, страхотно! Продължавайте!

3. Правете почивки.

Понякога, когато сме в стресова ситуация, искаме да свършим задачите си възможно най-скоро. Можем да прекарваме часове в работа без почивка, дори да отидем до тоалетната. Идеята, че „колкото повече часове вложите, толкова повече работа ще свършите“ просто не е вярна. Уморявате се с напредването на деня и производителността ви намалява. Един от любимите ми методи за предприемане на проекти е методът Pomodoro. Създавате блок от време, за да се съсредоточите върху аспекта на вашата работа. След като зададете таймер за 25 минути, фокусирайте се само върху тази задача. Не позволявайте на имейлите или други разсейващи фактори, които не са свързани с вашата задача, да се намесват. Когато таймерът изгасне, правите петминутна почивка. Повтаряйте този модел в продължение на четири сегмента от времето, след което правите почивка от половин час или повече. Идеята е да правите редовни почивки, да се разхождате, да наливате вода или да излизате навън. Не само ще свършите повече работа, но и ще дадете почивка на нервната си система, което ще намали безпокойството ви през целия ден.

4. Празнувайте успехите си.

Как се възнаграждавате? Какво ви се струва признание? Признание от вашия шеф или колеги или просто доволен клиент? Отделете малко време и се запитайте как да отбележите своите успехи. Не чакайте другите да предоставят това, от което се нуждаете. Ако това е признание, погледнете всичко, което сте направили, и признайте, че сте невероятни. Може да звучи странно, но дори можете да се признаете на глас. Ако се наслаждавате на забавление, планирайте забавни занимания през цялата седмица, а не само през уикенда. Идеята, че сме свободни само през почивните дни, е тъжен начин на живот. Ами ако си позволите да се радвате, да се забавлявате и да се наслаждавате на седмицата си? Ами ако в сряда сте правили неща, които ви носят радост? Или по време на обяд? Как би това намалило безпокойството ви? Преодоляването на безпокойството по време на работа може да се направи и дори повишава нивото на удовлетвореност от работата ви. Разглеждането на подаръците, които носи работата ви, може да ви помогне да насочите фокуса си към това, което върви добре във вашия живот.

Идентифицирането на ситуации, които ви причиняват стрес, и подхождането към тях по различен начин може да ви помогне да промените начина, по който тези сценарии ви влияят. Планирането на деня ви с почивки ви дава време нервната ви система да се успокои и да се зареди. И накрая, правенето на забавление, тържества и признания част от работната ви седмица вместо нещо само през уикенда просто увеличава свръх удовлетвореността от живота.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com