4 храни от Амстердам, които трябва да опитате при следващото си посещение

13650
4 храни от Амстердам, които трябва да опитате при следващото си посещение
Снимка: iStock/Guliver

Привлекателният холандски град Амстердам е известен със своите живописни канали, необичайна архитектура, вълнуващ нощен живот и динамична култура. При толкова много неща, които можете да видите, първокласната кулинарна сцена на града също е неизменно сред акцентите. Амстердам предлага на нетърпеливите туристи разнообразие от интересни гастрономически изкушения - от малки вафли до крокети, които лесно се предлагат в целия град. Няколко туристически ориентирани ресторанта в града предлагат чудесна храна на гъвкави ценови диапазони.

4 храни от Амстердам, които е задължително да опитате при следващото си посещение

1. Вафла на Строп

Въпреки че в почти всеки магазин в Амстердам се продават тези кръгли вафли с карамел, нищо не може да се сравни с прясно приготвените stroopwafels. Всеки, който посещава Амстердам, трябва да опита тези вкусни лакомства. Традиционните холандски stroopwafels са дъвчащи бисквити, които се консумират най-добре с чаша горещо кафе. За да ги приготвят, пекарите поставят слой лепкав карамелен сироп между две кръгли, тънки вафли.

Защо се казва "червените фенери" известният квартал в Амстердам?

2. Херинга

Друго традиционно холандско ястие на улицата е херингата. Това е малка риба, която често се консумира сурова заедно с кисели краставички и суров лук. Навсякъде в Амстердам специални щандове за риба продават този традиционен холандски деликатес. Много посетители намират за вълнуващо да си купят херинга за първи път, да хванат цялата риба за опашката и да я погълнат по традиционния холандски начин.

3 Пържени картофи

Холандците просто обожават своите пържени картофи, въпреки че това може да не звучи уникално или интригуващо в списъка на някои задължителни храни. Това прави това ястие едно от тези, които трябва да опитате. Популярното нидерландско улично ястие, известно като patatje oorlog, се състои от пържени картофи, покрити с различни сосове, майонеза и ситно нарязан лук, в резултат на което се получава изненадващо вкусна и калорична каша. Към тази разхвърляна манджа много добре подхожда студена напитка.

Основан е Амстердам

4. Пълнен крокет

Тази класическа холандска закуска често се консумира в кафене, докато се наслаждавате на напитки с приятели. Разтопеният пълнеж в крокета е доста подобен на месното рагу, с което се пълни всеки отделен битербол. Пикантният и кремообразен дип с горчица се съчетава добре с тези хрупкави кюфтета. Опитайте холандски крокет с пръсти, като потопите всяко кръгло кюфте в гореща горчица, преди да го сложите в устата си. Гарантираме ви, че ще си оближете пръстите.

За да се насладите истински на всичко, което Амстердам може да предложи, не забравяйте да хапнете всички тези 4 гореспоменати храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...