4 лесни начина да спасим стайните цветя от котката

10155
4 лесни начина да спасим стайните цветя от котката
Снимка: gana7070 / Pixabay

За някои котки саксийните цветя са любима играчка. Домашните любимци разравят пръстта, скубят растенията, гризат ги или дори бутат саксиите на пода. Така създават ненужен безпорядък в дома. Освен това има опаснот самите да пострадат от досега с отровно за тях растение или удар от падащата саксия. Трябва да обезопасим периметъра така, че да не страда нито домашният ни любимец, нито цветето.

Има няколко прости начина да предпазите саксийните цветя от котката.

Отървете се от миризмата на котешка урина ТАКА

Достатъчно лошо е, че котката ви е оставила малък инцидент, който трябва да почистите. Но още по-лошо? Миризма на котешка урина, която ...

1.       Махнете цветята

Най-лесният начин да предпазите саксийните цветя от домашния любимец е да ги поставите на недостъпно за него място. Цветята могат да бъдат поставени на затоплена лоджия или в някоя от стаите, където котката не може да влезе без позволението на собствениците.

2.       Поставете бариери

Понякога котката може да бъде отучена от този неприятен навик с ленти от фолио, шумолящ материал или двойно залепващо тиксо. Много котки се страхуват от непознати звуци и неприятни усещания, така че такава бариера може да намали интереса на домашния ви любимец към забавлениято със стайните растения.

Защо котката ви ближе?

Представете си това: Вие сте сгушени на дивана, с любимото си предаване по телевизията и може би с пухкаво одеяло. Внезапно вашето люби...

Ако котка обича да рови пръстта в в саксиите, тогава може да се създаде вид преграда от клечки за зъби. Палисада от остри пръчки ще отучи домашния любимец от навика да рови в пръстта, но няма да предпази от опити да си гризне от цветето или просто да събори саксията.

3.       Неприятни миризми

Котките получават много информация за света около тях с обонянието си. Тези животни не обичат силните миризми. Има специални аерозоли за прогонване на котки. Сухите кори от цитрусови плодове или скилидки чесън могат да бъдат естествена алтернатива. Методът не работи при всички котки, предупреждават експертите, освен това миризмите трябва да се опресняват редовно.

4.       Подхранвайте с вода

Защо и кога котката ви мърка

Когато мъркаща котка се гали в вас, няма как да не се чувствате доволни от себе си. Това сладко коте трябва да ви обича, за да издаваш ...

Понякога се използва обикновена бутилка със спрей за защита на цветята от домашните любимци. Повечето котки не обичат водата. Ако собственикът напръска с вода котката, която се приближава твърде близо до цветята, тогава тя може бързо да научи връзката между нежеланото поведение и необичания душ. Този метод няма да работи, ако котката е безразлична към водата или я обича. Малко породи котки приемат мокренето радушно и е твърде веровтно този способ за защита на домашните растения да проработи при вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Най-мъдрата притча за завистта

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com