4 минуса на женствеността (част II)

1637
4 минуса на женствеността (част II)
Снимка: iStock/Guliver

Отхвърлянето на природата на жените е резултат от неразбиране на задачите им в този свят. Това е вследствие на противоречиви съвети от псевдо гурута. 

И, така, истинската женственост не означава загуба на независимост, отричане на отговорност или вътрешна зрялост. По-скоро става въпрос за чувственост, вътрешен мир и удовлетворение, способността да приемете своите силни и слаби страни. Когато няма нужда да отблъскваме човек с думите „Мога да направя всичко сам“, когато разпознаем нашата взаимозависимост, като Ин и Ян, които се допълват, участвайки в създаването на нов живот.

Продължава от ТУК!

3. Тя търси красота във всичко, изисква време и пари за "глупости"

Това е достатъчно, за да могат мъжете да са доволни от минимален комплект - храна, легло, компютър, кутия бира. Жената е подредена по различен начин. Тя се нуждае от много неща, за да се чувства уютно, комфортно и защитено. Тя иска да удиви другите с красотата си, не да се адаптира към света, а да го промени за себе си. Така всичко, около нея, трябва да съответства на нейното настроение. Ето, защо истинската жена не пести време и усилия за най-различни „дреболии“. Тя подрежда уютно гнездо, харчи за: маникюр и прическа, копринени чаршафи и дантели, парфюми, кремове, козметика.

Тя наистина се нуждае от тези неща, за да изрази любов към тялото си, хората около себе си, живота като цяло. Ако тя се самонаранява, пренебрегва нуждите си, срамува се от „желанието“ си, тогава скоро се превръща в леля, която губи чара си, става тежка, кисела и безрадостна. С такива е удобно и не обременяващо, но не и интересно. Защото тя губи своята женственост, а с това и вкуса си към живота.

Като цяло, ако жената не иска нищо, не се грижи за външния си вид, не поддържа уют, години наред носеше парцали, това означава, че тя не се чувства, не уважава и не може да обогати мъжа си. 
Огромният списък с желания, пристрастяване към дрънкулки и гореща вана - всичко това е слабост, която я прави толкова различна от мъжа и следователно толкова желана.

4. Тя се ръководи от интуицията и пренебрегва здравия разум, което я прави полетна и непредсказуема

Друг недостатък на женствеността е прословутата несигурност, която може да дразни мъжа и да го доведе до бяла жега. За истинската жена е трудно да изрази своите мисли и желания директно. Зад всяко нейно „да“ може да има „не“. 

В речта си тя се фокусира не върху думите, а върху подтекста, скрит между редовете. Това ядосва силния пол. Как можеш да променяш решенията си по сто пъти на ден, да бъдеш толкова непоследователен и ветровит? 

Уви, животът на истинската жена наистина е до голяма степен подложен на емоции, хормонални скокове и несъзнателни импулси. Нейните действия често изпреварват логиката. Нещо повече, тя изхожда не от това, което е правилно, а от това, което подсказва сърцето. Тази импулсивност я прави толкова загадъчна и желана в очите на мъжете, а те искат да я видят, опитомят, обуздаят.

На фона на чувствена, непоследователна и разглезена женска натура, мъжът изглежда силен, здрав, надежден и логичен. Разликите ни привличат един към друг. Те се превръщат в наша визитна картичка. Ние се влюбваме не само в приликата, но и в разликата. Така, че е глупаво да сте срамежливи или да прекроявате природата си. Обичайте себе си и помнете: да бъдеш истинска жена е трудно, но интересно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно