4 съвета как да се справите с пролетната умора

4203
4 съвета как да се справите с пролетната умора
Снимка: Pixabay.com

В края на зимата и началото на пролетта, всеки един човек се чувства отпаднал, сънен и дори депресиран. Няма човек, който поне веднъж да не е изпитвал това неприятно чувство, известно ни като Пролетна умора. Най-честите симптоми на пролетната умора са апатия, раздразнителност, отпадналост и слаба концентрация.

Както зимната депресия, така и пролетната умора, може да бъде добавена към сезонните афективни разстройства. Навън всичко се съживява и освежава, а ние нямаме енергия, за да му се насладим. Пролетната умора наистина е доста неприятна, но ние сме приготвили няколко трика, които ще ви помогнат да се справите с нея много лесно и бързо.

6 признака, че е време за почивка

Колкото и силен духом да е един човек, не винаги може да издържи на постоянно напрежение и стрес. Понякога трябва да си давате почивка,...

Ето ги и тях:

1. Кафето - естествено, няма как да не кажем, че кафето е добро решение, когато сте уморени и се чувствате сънено. Сутрешното кафе ще ви разсъни и ще ви зареди с енергия, която ще ви е напълно достатъчна през пролетните дни. Все пак не бива да посягате към него всеки път, когато почувствате умора. Кофеиновата напитка ще ви освежи, но е възможно да ви остави напрегнати. Както знаете прекалената консумация на кофеиновите напитки не е съвсем полезна, в един момент е възможно то да спре да ви действа. Също така кафето дехидратира тялото ви, за това се уверете, че пиете достатъчно вода, ако често консумирате кофеинови напитки.

2. Разходки - голяма част от хората си мислят, че физическата активност може единствено и само да направи денят им още по-труден, но това изобщо не е вярно. Колкото повече се движите, толкова повече повишавате тонуса си. Разходките на слънце са перфектното оръжие срещу пролетната умора. По този начин ще се запасите с енергия, ще дадете на тялото си важния витамин D и ще направите денят си здравословен и пълноценен. Никога не пропускайте разходките, когато имате достатъчно време. Ще се убедите сами, че те по никакъв начин няма да ви навредят, а само ще ви помогнат да се освежите и заредите с енергия.

3. Здравословна храна - за да сте заредени с енергия е важно да хапвате качествена и свежа храна, която е източник на витамини и минерали. Вероятно се досещате, че ви говорим за плодове и зеленчуци. Те са богати на толкова много полезни вещества. Също така се опитайте да редуцирате до минимум приема на захари и мазнини. Можете да си позволявате по малко шоколад, разбира се, но не бива да прекалявате и с него. Колкото по-свежа храна приемате, толкова по-свежи ще се чувствате. Пийте много вода. Ограничете соковете и подсладените напитки. Така ще дадете на тялото ви нужната хидратация, за да може то само да се бори с пролетната умора. Доказано е, че симптомите на депресия и пролетна умора често са същите като тези при дехидратиране на тялото.

7 хитрини за справяне с хроничната умора

Лесно се изморявате и ви липсва енергия? При днешния начин на живот това са често срещани оплаквания. Има обаче някои неща, които может...

4. Нещо ново - важно е в ежедневието ви да има нещо, което ви зарежда с енергия и ви кара да се чувствате добре. Например можете да си намерите ново хоби, ако все още нямате такова. Това ще ви накара да се чувствате по-дейни и енергични. Или пък да пътувате до място, на което отдавна искате да идете. Пролетта е времето, в което можете да се събудите и да си припомните за всички онези неща, които ви карат да се чувствате щастливи. Сега е момента просто да изберете едно/или повече от тях и да действате. Хубавото време е на ваша страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com