5 изненадващи причини за несъвършенства на кожата

6099
5 изненадващи причини за несъвършенства на кожата
Снимка: iStock/Guliver

Инвестирате ли в скъпа козметика, правите ли всичко възможно да се грижите за кожата си и все още не сте доволни от външния ѝ вид? Много е възможно да не обръщате внимание на ежедневните дейности, които могат да окажат значително влияние върху качеството на кожата ни. 

Разберете за някои неподозирани причини, които са отговорни за несъвършенствата на кожата!

1. Шампоани, балсами, друга козметика

Въпреки, че влияят благоприятно на външния вид на косата, могат да се отразят лошо върху качеството на кожата ни. Балсамите и шампоаните съдържат силикон, както и различни масла и вещества, които могат да причинят акне по цялото лице. 

Повечето жени не обръщат внимание на това, че през деня втриват в лицето си останалия по косата препарат, което може да причини несъвършенства. За да избегнем това, когато използваме различни видове продукти за грижа за косата, трябва да спазваме няколко прости правила. 

Как с евтини масла да поддържаме кожата си млада

Всяка жена иска да изглежда добре и затова ежедневно полага грижи, за да поддържа кожата на лицето си здрава и с хубав тен. Въпреки тов...

На първо място, не забравяйте винаги да миете лицето си в края на къпането, като по този начин се отървете от останалата козметика. 

Второ, нанасяйте масла за коса само в краищата им, а не в корените. 

Трето, като използвате стилизиращи продукти, винаги трябва да предпазвате лицето си от тях. 

Това са прости правила, които могат бързо да ни помогнат да се отървем от проблема с екземата.

2. Телефон, очила

Коя баня е най-добра за кожата

В забързаното ни ежедневие, обикновено денят започва с чаша кафе, бърз душ и разбор на всичко, което трябва да свършим. За да се чувств...

Повечето жени не се разделят с телефоните си през деня. За съжаление любимият ви смартфон е пълен с бактерии и паразити. Те могат да се разпространят по лицето по време на разговор, често причинявайки нежелани последици. По същия начин е при очилата. Мръсните рамки могат да причинят проблеми. 

Най-доброто решение да избегнете контакта на бактериите с кожата ви е да използвате специални антибактериални кърпички. Достатъчно е да избърсвате телефона или рамките на очилата няколко пъти на ден, за да избегнете нежелани изненади.

3. Пилинг

В козметологията, както и в живота има правило - това, което е твърде много, е нездравословно. Пилингът е едно от най-често извършваните процедури от жените. Трябва обаче да се помни, че твърде честото ексфолиране на кожата може да доведе до загуба на естествения й защитен слой, което я прави суха. 

Можете да извършвате самостоятелен пилинг у дома до 2 пъти седмично, което ще направи кожата ви гладка и приятна на допир.

8 ползи от витамин Е за кожата и косата

Едно от основните приложения на витамин Е е за възстановяване на кожата и косата и възстановяването на доброто им здраве. 1. Витамин Е...

4. Храна

Това, което ядем, се отразява не само на фигурата ни, но и на качеството на кожата ни. Някои продукти могат да ни помогнат да се борим за безупречен тен, а други не.  

Диетата оказва голямо влияние върху кожата ни. Ако имаме проблеми със съдовия тен, трябва да избягваме пикантни подправки и топли ястия и напитки. Такива храни могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове и появата на грозни паякообразни вени. Ако проблемът ни е акне, си струва да посегнем към лесно смилаеми и най-малко преработени продукти. Например зеленчуци като спанак или моркови подпомагат процеса на почистване на кожата.

5. Алкохол, цигари, кофеин

Да, почти всеки ги обича, но когато не са в умерени количества, проблемите по кожата започват да се появяват. Във всички случай трябва да ограничите тези три неща. Кафето може да замените със зелен чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com