5 математически трика, които малко хора знаят

192578
5 математически трика, които малко хора знаят

Математиката е сложна наука и в училище много мъчеше някои от нас. Училището свърши, но математиката цял живот ще бъде с нас под една или друга форма. Има няколко лесни трика, които ни се искаше да знаем, когато бяхме ученици. Освен, че са забавни, наистина помагат.

1. Ако намирате дробите за сложни опитайте този метод познат като „обратния Зоро”. Начертайте линия на от знаменателя към цялото число,  в този пример числата са 4 и 24. Трябва да сметнете колко пъти 4 се съдържа в 24 (6 пъти). След това начертайте линия към числителя, при нас числителя е 3. Умножаваме 6 по 3 и получаваме 18, което е окончателния отговор на въпроса.

Само 1 от всеки 5 души успява да реши тази задача

Ще ви предложим малко следобедна гимнастика за вашите мозъци. Тези, които знаят отговора, да си траят. А за тези, които се затруднява...

2. Лесен начин, с който може да се умножава до 9 за нула време

3. Този метод е много лесен, стига да знаете как се процедира.  Напишете дробите един до друг, нарисувайте диагонално две крила, както е показано на снимката, за да образуват знака Х. Начертайте и две антенки на върха. Умножете цифрите на всяко крило и сложете отговора вътре в антенката. Следващата стъпка е да нарисувате тяло в долната част и умножете двете долни числа, напишете отговора в вътре.  В зависимост от това дали събирате или изваждате, изчислявате числата в антенките и преписвате долното число.

4. Лесен метод, с който може да определите какъв ден е била някоя дата (или ще бъде), без да ви е нужен календар

Задачата за 100-те шапки, с която взимат на работа в Google

Най-големите компании по света имат нестандартни подходи при интервюиране на нови служители. Целта е да тестват находчивостта и въображ...

5. Как да смятаме лесно проценти. Да речем, че трябва да се остави бакшиш от 15%, ето един лесен начин как да се сметне.

Първо намираме 10% (т.е. разделяме числото на 10) . След това се добавя половината от тази стойност и отговорът е готов:

Например: 15% от 25 лв. = (10% от 25) + ((10% от 25) / 2)  = 2.50 лв.+ 1.25 лв. = 3.75 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com