5 начина за бръснене на краката за идеално гладка кожа

4458
5 начина за бръснене на краката за идеално гладка кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка една жена изпитва лека нервна криза, когато се стигне до бръсненето на краката. Това определено е кошмар, а вие можете да се измъкнете от него с 5 лесни начина за бръснене на краката. След тях ще имате гладки и нежни крака. Ето и какви са те:

Използвайте скраб за тяло вместо крем за бръснене

Вместо да използвате крем за бръснене, то можете да използвате захарен скраб. Той ще отпуши порите и следователно ще направи космите по-достъпни за ножчето на бръснача. Скрабът отстранява мъртвата кожа и действа като ексфолиант.

5 популярни мита за бръснене са разбити

Когато става въпрос за бръснене, важно е да се знае истината за митовете. Ето 5 мита за бръсненето, които са напълно развенчани. С толк...

Не използвайте скраб, който съдържа ядки. Той може да бъде прекалено груб за кожата. След като оправите краката си, задължително използвайте лосион за тяло, който да хидратира кожата.

Купете си мъжка самобръсначка

Единствената разлика между мъжка и дамска е, че мъжката е направена за по-гъсти косми. Това ви трябва за краката. Дамските няма да свършат същата работа и ще трябва да повтаряте. Това може да раздразни кожата и съответно да причини още проблеми. Мъжката самобръсначка ще ви помогне да премахнете косъмчетата само с едно движение.

Не използвайте балсам за коса вместо крем за бръснене

Да, най-вероятно сте го чували, но това е само мит. Можете да го използвате като предварителна подготовка, но не и като основна. Козметиката омекотява косъма. Намажете и след това изплакнете. Нанесете пяната или гела и след това продължете към перфектните гладки крака.

5 начина за копринено гладки мишници без бръснене

Подмишниците са част от тялото, която е склонна да натрупва много повече замърсявания и бактерии, отколкото други области, и въпреки че...

Бръснете се на къси разстояния

Със сигурност може да е изкушаващо да се бръснете на дълги разстояния, но по този начин само ще си създадете още работа. По-късите участъци с лек натиск ще паднат по-бързо, отколкото ако започнете с големи. Така ще постигнете перфектни резултати, като по този начин няма да имате допълнителни проблеми – раздразнение, обърнати косми и други подобни. Също така, ще намалите и порязванията, които са неприятни, а и са много обилни. Една малка раничка, а може да изцапа цялата баня. Следите също не са особено приятни след това, така че спестете си порязванията.

Слагайте лосион след бръснене

Сигурно сте виждали как мъжете си слагат лосион след бръснене. Това не е случайно. Той помага на кожата да се възстанови, хидратира и да е по-мека. Направете го и вие. След като се подсушите, сложете веднага лосиона. Така ще запазите влагата, но и ще избегнете евентуални възпаления като сухота, раздразнения и други.

С тези начини ще можете да се справите с бръсненето на краката бързо и ефикасно. Чудесен начин да си спестите време, но и да не повредите кожата. Ще имате само мека и красива кожа, която да показвате с гордост с поли и рокли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com