5 начина за възстановяване на чистачките за автомобили

4687
5 начина за възстановяване на чистачките за автомобили
Снимка: pixabay.com

Никога не е твърде рано да се сменят чистачките, но винаги е късно за есента, казват авто експертите. В същото време дори прясно инсталираните четки понякога започват да оставят мокри ивици или като цяло да работят некачествено. Няколко козметични процедури обаче ще помогнат за удължаване живота на чистачките за повече от 3 летни месеца.

Проверка на външното стъкло ...

Стъклото трябва не само да се проверява, но и да се измива добре - останалите върху него малки частици могат да попречат на работата на перата. В продължение на няколко летни месеца там се образува отделно покритие, което не може да бъде премахнато с обикновена вода, а само със специални смеси, а „чистачките“ ще започнат да работят по-добре.

... и вътрешни

Прахът, отработените газове, мръсотията и никотинът са особено видими през есента. Почистете вътрешността на стъклото с почистващ препарат за прозорци на алкохолна основа и вестник.

Почистване на лепнеща "чистачка"

Невъзможно е да се измие с абразивни средства, тънката гума ще се повреди. По-добре е да използвате обикновен сапун, в изключителни случаи - разтворител или керосин. Третирайте перото с химически агент и го увийте в стреч фолио за два до три часа. След процедурата „чистачките“ просто няма да бъдат разпознати.

Възстановяване на еластичността на перото

Периодично перото губи своята еластичност. За да избегнете това, трябва да го покриете с графитна грес веднага след покупката. Но дори и да пропуснете този етап, можете да подобрите свойствата на „чистачките“, като покриете всичко със силиконова грес с изключение на самата работна повърхност. Такъв трик ще удължи висококачествената работа на четките с около шест месеца, казват авто експерти.

Обработка на механизма за чистачки

В основата на този механизъм има пружина, която се разтяга във времето. В три случая от четири именно тя е виновна за лошата работа на „чистачките“. Смяната на механизма е скъпа, но има прост и работещ метод, който се състои в промиване на пружината с няколко връзки, уловени с пластмасова скоба. Напрежението ще се увеличи и качеството на работата ще се увеличи драстично.

Също така е важно през есента редовно да почиствате машината от листата, които интензивно падат от дърветата. Те лесно се заклещват  в чистачките и се утаяват върху предното стъкло. Препоръчва се тази зона да се почиства ръчно, в противен случай животът на гумените ленти на чистачките може да бъде значително намален.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com