5 напитки, с които може да заместите напълно сутрешното кафе

16300
5 напитки, с които може да заместите напълно сутрешното кафе
Снимка: Pixabay.com

Почти всеки човек започва деня си с чаша ароматно кафе. Това е ободряваща напитка, която ни помага да се събудим и разсъним, да се заредим с енергия за предстоящия ден. Дотук не намираме нищо лошо, но ако прекалите с кафето, може да се сблъскате с доста неприятни симптоми. Твърде многото кофеин не е здравословен за организма. Той стимулира нервната система, храносмилателната и сърдечносъдовата система, въздейства на баланса на полезните бактерии в чревната флора. Може да навредите на здравето си, ако прекалите с чашите кафе на ден.

Какво да правите, ако не можете без кафе и то ви помага да се събудите сутрин? Не се тревожете, има друго ободряващи напитки, които са по-полезни от кафето и вършат същата работа. Щом ги опитате, може би ще ви станал любими и сами ще ги предпочетете пред кафето. Ето 5 от тях.

Ползи от отказването на кафето

Кафето е изключително популярна напитка по целия свят . Първоначално от Африка, кафето днес се засажда в различни страни близо до екват...

1. Какао – вземете пример от децата и започнете деня си с чаша ароматно топло какао. Чудесен замесител на кафето, богат на антиоксиданти. Не подслаждайте какаото със захар, а изберете друг здравословен вариант, за да има смисъл от консумирането му.

2. Смути – тези модерни здравословни закуски навлязоха в ежедневието ни в последните години, когато на мода дойде и здравословното хранене. Плодово или зеленчуково смути с ядки и семена е незаменим начин за стартиране на деня. Изпълва тялото с енергия и сили, подобрява настроението и зарежда организма с витамини според продуктите, от които сте го приготвили. Задължително е да не добавяте захар към него.

3. Чат Матча – популярен японски зелен чай, който е изключително здравословен и се препоръчва за ежедневието заради своите полезни свойства. Този час е богат на антиоксиданти и дава енергия в изобилие. Съдържа в състава си аминокиселината L-теанин, на която се дължат функциите му да подобрява настроението, концентрацията и мисловните процеси, да ободрява и на подобрява паметта. Страхотен е за силен старт на деня.

4. Комбуча – ферментирала напитка с аминокиселината L-теанин, която също е много полезно за започване на деня. Осигурява полезни бактерии на чревната флора, насърчава функциите ѝ. Зарежда тялото с енергия и няма отрицателно въздействие върху нервната система. Можете спокойно да изпиете чаша комбуча, щом станете от сън и да се заредите с положително настроение, в което да останете до края на деня.

Фризьорът съветва: Пийте кафе, ако искате с косата ви да се случи това!

Много хора в даден момент от живота си са опитвали да откажат кафето. При някои от тях се е получило, а други са стигнали до заключение...

5. Зелен чай – познатия зелен чай, който вероятно сте опитвали, но с друга цел. Той може да бъдете чудесен еквивалент на чашата кафе. Дава сили и енергия, събужда и помага при много здравословни проблеми. Зеленият чай се препоръчват за превенция срещу диабет от втори тип, съдейства за намаляване нивата на лошия холестерол и насърчава сърдечната функция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...