5 причини той да не ви помага в домакинството

1201
5 причини той да не ви помага в домакинството
Снимка: iStock

Самото управление на домакинските задължения може да бъде много разочароващо. Прочетете тук защо партньорът ви не помага в къщата - и какво можете да направите, за да промените това.

1. Стереотипно разпределение на ролите

Все още има мъже, които вярват, че домакинската работа е женска работа. Понякога те дори не осъзнават колко дълбоко е закотвено това традиционно разпределение на ролите в тяхното подсъзнание. Сега това, което можете да направите по въпроса, е да започнете разговора. Добро място да започнете е да попитате как родителите на партньора ви са се справили с домашните задължения. Може би вашият партньор дори не е знаел, че е адаптирал поведението на родителите си. Прозрението вероятно е първата стъпка към подобрение.

2. Наранена гордост

Посочвали ли сте многократно на партньора си, че той трябва да почисти тигана по този начин, а не по друг начин? Особено ако критичното мислене не е силната страна на партньора ви, подобен коментар би могъл да нарани гордостта им. От страх от критики или спорове, сега той отказва домашни задължения. За да пробиете през закалените фронтове, можете да го помолите за помощ, с разликата да го хвалите за всяка свършена работа. Защото дори и да прави нещата по различен начин, всъщност зад него стои добро намерение, с което иска да ви помогне.

10 признака, че мъжът все още не е пораснал

3. Безхаберие

Една проста причина партньорът ви да не помага в къщата е, че той просто не забелязва. Ако той има различно възприятие за чистота от вас, продължете по следния начин: Говорете с партньора си конкретно за важността на чистото домакинство. Кои неща са особено важни за теб? Напишете списък или график за почистване. Това помага да се получи представа какво трябва да се направи около къщата.

4. Удобство

Дори и да не сте го планирали, станало ли е нормално да управлявате домакинството? Освен това вашият партньор иска ли да продължите да вършите домакинската работа, защото сте експерт в тази област? В такъв случай е препоръчително да помогнете на партньора си да почисти. Това ще гарантира, че той върши работата старателно. Освен това вече не важи извинението, че той не е толкова добър в домакинството, колкото вие.

5. Претоварване

Вашият партньор знае ли, че: в дома ви е страшна бъркотия, което от своя страна означава, че няма абсолютно никаква мотивация да направи неизбежното: най-накрая да почисти? Той просто не знае откъде да започне. Ако познавате това чувство, препоръчваме ви отсега нататък да дадете приоритет на домашните задачи. Вашият партньор трябва да поеме трите задачи, които той разбира, че са най-важните за чист дом. След като ги изработи, останалото ще бъде много по-лесно за него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com