5 признака, че водите заседнал начин на живот

39985
5 признака, че водите заседнал начин на живот
Снимка: iStock/Guliver

Какво свързва болката в гърба с разширените вени? Отговорът може да ви изненада. Това е дълго седене зад бюро или пред телевизора. Но списъкът на неразположенията свързани с продължителното седене, не свършва дотук. Заседналият начин на живот, липсата на физическа активност и многото часове работа на бюро допринасят за развитието на много сериозни болести, като диабет тип 2 например.

Заседналият начин на живот рано или късно ще ви донесе сериозни заболявания. Десетки минути в автобуса или колата, след това много часове на бюрото и компютъра и накрая релаксация ... пред телевизора. Удобство, мързел, липса на време - каквото и да прави нашия начин на живот толкова неактивен, резултатите са същите: здравословни проблеми.

За да не стигнете крайно далеч в негативния смисъл на думата, обърнете внимание на признаците, които красноречиво ви казват, че водите наистина заседнал начин на живот.

1. Често главоболие, трудно дишане

Прегърбването и навеждането напред по време на работа на компютъра също могат да причинят главоболие, защото в това положение често стискаме челюсти и стягаме лицевите мускули. Главоболието се благоприятства и от хипоксия в резултат на проблеми с дишането. Това е така, защото когато седите дълго време, свивате коремните си мускули, което прави вдишването и издишването непълни.

2. Имате Запек?

Липсата на упражнения отслабва коремните мускули. Това насърчава забавянето на изхождането и развитието на " синдром на мързеливото черво " - механизмите, които обуславят чревния рефлекс, постепенно престават да функционират. Хроничният запек има отрицателен ефект върху организма - дългосрочното задържане на остатъци от храна в червата насърчава образуването на токсични вещества, които влияят неблагоприятно върху състоянието на самите черва, причинявайки дразнене и възпаление и влошаване на общото благосъстояние (слабост , главоболие ).

3. Хемороиди

Хемороидите са прекомерно разширяване на вените в аналния канал. В резултат на заседналия начин на живот налягането в коремната кухина се увеличава, а по време на силния натиск, причинен от трудности с дефекацията, натискът върху кръвоносните съдове се увеличава. С течение на времето те се разширяват и изпъкват все повече и повече, докато излязат извън ануса. Хемороидите изгарят, болят и кървят и тъй като са постоянно раздразнени, в крайна сметка се възпаляват.

4. Болките в гърба са поредния признак, че имате заседнал начин на живот

Заседналият начин на живот е най-голямото мъчение за гръбначния стълб - седнали го натоварваме почти два пъти повече от стоеж. Претоварването и липсата на упражнения отслабват мускулите и връзките, които поддържат гръбначния стълб в правилната позиция.

5. Имате ли в последно време наднормено тегло и високо кръвно налягане?

Заседналият начин на живот обикновено върви ръка за ръка с лошата диета и в крайна сметка води до наддаване на тегло. Тези три елемента едновременно са почти гаранция за висок холестерол, неефективна работа на сърцето и артериална хипертония - тоест, предвестник на катастрофа за сърдечно-съдовата система.

Е, при колко вас са налице тези признаци?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как трябва да се варят великденските яйца?
Как трябва да се варят великденските яйца?

Голямо е разочарованието, ако варим яйца за Великден и установим, че са се напукали. Тук ще предложим няколко съвета как да запазим здрави яйцата,...