5 сигурни знака, че сте натрупали много токсини в тялото

21649
5 сигурни знака, че сте натрупали много токсини в тялото
Снимка: iStock/Guliver

Имате ли понякога необясними симптоми и не може да разберете от какво се причиняват те? А замисляли ли сте се, че прекалено натоварения от токсини организъм, също може да подаде сигнали на тялото, че е време за пречистване? Вижте тук топ 5 симптома, че сте натрупали много токсини:

1. Необяснимо акне

Ако не сте тийнейджър и нямате установен хормонален дисбаланс, то бъдете сигурни че изненадващо акне говори за натрупване на токсини. Особено при жените, преди и по време на ментруация,  цялото тяло се пречиства и това е причината да се появи акне - организмът се опитва да изхвърли излишните токсини. 

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КАФЯВА И КОКОСОВА ЗАХАР

Тялото ни дава знаци, че трябва да обърнем внимание на здравето си

Заради живота, който водим, тялото ни може да стане жертва на много токсини. Обездвижването, лошото хранене, стоенето пред компютъра, у...

2. Постоянно лош дъх

Ако след определен вид храна дъхът е лош, това е нормално, но ако постоянно имате лош дъх, особено след измиване на зъбите, то вероятно дъхът не идва от устата, а от вашият храносмилателен тракт. Ако е в допълнение и със следващата точка, то това е сигурен знак, че имате много натоварен организъм.

3. Запек

Постоянен проблем с изхождането, освен за липса на фибри, говори и за прекалено много информация, която да обработи организмът ви. Храносмилателните ензими са затруднени да смелят толкова различна, обичайно мазна и нездравословна храна. Прекомерна консумация на алкохол и тестени изделия са обичайно най-честите виновници за нередовно изхождане.

4. Подпухналост, сив тен на лицето

Изхвърлете вредните и токсични неща от дома си

Замисляте ли се, че ежедневно биваме обградени от какви ли не вредни и токсични вещества? Ако навън този процес трудно може да бъде кон...

Сивкавият, нездравословен тен, загубил своята естествена руменина, в допълнение с доста подпухнали скули и бузи е сигурен знак за задържане на вода и токсини в организма. Лечението за задържане на вода, парадоксално е - прием на вода. Увеличете консумацията ѝ поне до дневния препоръчителен прием, а това е 1.5 л за възрастен, за да може да върнете естественият розов тон на кожата си.

5. Необяснимо често лоша миризма на тялото

Ако дори и след душ, последвал от добър дезодорант, усещате че не ухаете добре и тялото ви мирише на лошо, то токсините, които обичайно имат зловонна миризма се отхвърлят от организма ви през кожата, което е абсолютно нормално.

 

Не пренебрегвайте никое от тези неща. Опитайте да балансирате храненето си, увеличете приема на вода и редуцирайте този на газирани и алкохолни напитки, за да може да спомогнете по-бързото оздравяване на организма ви. Приемът на пробиотици е доста препоръчителен, особено при констипация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com