X
 
 

5-те фрази на един истински СОФИЯНЕЦ

6950 0
photo of 5-те фрази на един истински СОФИЯНЕЦ
Снимка: Actualno.com
Има прост и сложен отговор. Простият: Да си от София. Лесно е, запомнящо се, уговорено от личната карта. Какво пише там? Роден в София. Значи всичко е наред. Ти си софиянец.

Но сега малко по-сложно.

Ужасът да си под наем в София

Лятото е сезонът на преместванията. Десетки квартири се освобождават и тези, които са прекалено разорени от високите сметки през зимата...

1. Да си истински софиянец означава в един момент да си спрял да се разкапваш от хамлетовския въпрос да емигрираш или не. Просто си казал майната му. Ще се ходи тук-там в чужбина, специализация, ваканция, гастрол, но накрая е ясно копеле - пак по "Графа" и по "Раковски", там е най-хубаво.

Предимствата и недостатъците на крайните квартали

2. Второ: да си стигнал оная фаза, която би трябвало да е валидна само за провинцията, а именно - като излизаш навън постоянно да засичаш някой познат. Всеки може да го направи в град с 50 000 жители, но я го дай в двумилионен? Изисква се изключителна упоритост, дисциплинирано обикаляне на барове години наред, широка мрежа от запознанства и най-вече умението да помниш страшно много ако не имена, то поне физиономии.

3. Да ходиш до Пловдив. Ако не ходиш до Пловдив, просто не си софиянец. Пишеш в петък вечер "Някой може ли да ме метне до там", после пускаш един хаш таг #pLOVEdiv и тръгваш. На Пловдив трябва да гледаш както на София - има едно място на купона и то е Капана и нищо повече не те интересува.

10-те най-глупави текста в българската музика

1. Хабиби, спиш ли добре? Завиват ли те? Храниш ли се? Защото аз не! По дяволите, обичам те бе! Умира ми се! Хабиби, псуваш ли ме? ...

Останалите признаци на истинския софиянец ще откриете в SofiaLive.bg!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители