5 типа хора, с които е по-добре да не общувате с тях и да избягвате

4101
5 типа хора, с които е по-добре да не общувате с тях и да избягвате
Снимка: iStock/Guliver

Токсичните хора може да са навсякъде около нас. В работата, в обкръжението, някои от приятелите ни, а дори и в семейството ни. Тук ще ви запознаем с някои характеристики на токсичните личности. Ако забележите част от тях в хора, с които общувате, хубаво е да спрете да го правите толкова често или поне да изградите стабилни лични граници, които да ви защитават от лошото влияние. Вижте кои са чертите на една токсична личност.

Критицизъм – може би всеки от нас е попадал на човек, който не спира да критикува всяко едно наше действие. Колкото и старание да положим, той сякаш въобще не забелязва това. За него важното в случая е, че нещата не са се получили така, както той е пожелал. От всяка ситуация може да направи проблем. Често от устата им ще чуете разговорът да започва с частицата „Оф“. В тяхно присъствие винаги се чувстваме напрегнати, тъй като каквото и да направим, те ще обърнат внимание на това, което сме пропуснали. Не оставяйте такива хора да ви накарат да си мислите, че не сте добри в нищо. Истината е, че те самите не са доволни от себе си и се опитват да си го изкарат на вас.

 Пасивна агресия – тук също голяма роля играе неодобрението към действията на останалите. Само че пасивно агресивният човек няма да ви каже право в лицето какво не му харесва, както би направил критикуващият. Пасивната агресия е тиха. Най – вероятно ще ви накаже с мълчание през целия ден, пък вие сами се сещайте къде сте сгафили. Когато има конфликти, е важно проблемът да бъде изговорен и обсъден, но при пасивно агресивните хора това е почти невъзможно. Дори да проявите инициативата за разговор, ще бъдете смразени от погледа им. Често карат хората отсреща да се чувстват виновни, дори това да не е така.

Нарцисизъм – силно токсични личности, тъй като според тях има само един правилен начин за правене на нещата и това е именно техният начин. С такъв човек няма как да постигнете развитие, тъй като идеите ви винаги ще остават на заден план. Нарцисът прави неща, които на пръв поглед са за вашето добро, но всъщност те го правят в лично свой интерес.

Асоциален тип – тези хора нямат емоционална интелигентност, така че не разчитайте на това да разберат как се чувствате. Обичат контролът да е в техните ръце. Често могат да се възползват от емоционалните ви сривове, за да осъществят собствените си планове. Те не могат да ви бъдат подкрепа в трудните и тежки моменти.

Важно е да запомните, че когато има конфликти, проблемът трябва да бъде споделен и обсъден, но при тези типове хора, които описахме по – горе, това е почти невъзможно. Дори да проявите инициативата за разговор, ще бъдете отхвърлени. В тяхно присъствие често ще се чувствате виновни, дори това да не е така.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои симптоми говорят, че имаме бърз метаболизъм?

Как се пише: не знам или незнам?

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com