5 трика за по-бели зъби

7148
5 трика за по-бели зъби
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме ослепителна усмивка, но това обичайно можем да го видим при Холивудските звезди, които се грижат ежемесечно за зъбите си със изключително, скъпо струващи процедури. А знаете ли, че можете да помогнете и в домашни условия на вашите зъби да изглеждат по-искрящо бели?

Вижте тук някои трикове, които ще допринесат за прекрасна усмивка:

Ако правите това, докато пиете кафе, зъбите ви НИКОГА няма да пожълтеят

Всеки знае, че поддържането на добра орална хигиена е изключително важно за самочувствието не само при жените, но и при мъжете. Белите ...

1. Яжте ягоди

В сезона на хубавите ягоди, това е един от най-лесните (и сладки!) трикове, които ще ви предложим. Всичко, което трябва да направите, е да вземете една или две ягоди, да ги намачкате и да ги нанесете върху зъбите си за 2 до 3 минути. Изплакнете с вода след тази процедура Ягодите, като богат източник на естествен ензим, известен като ябълчена киселина, помагат за избелване на зъбите, докато фибрите, открити в ягодите, действат като естествен почистващ препарат, който помага за отстраняването на бактериите, особено от устата и зъбите.

2. Използвайте вътрешността на обелката на банан

Разтривайте кората на зъбите си за около минута или две, два пъти дневно. Минералите в бананите като калий, манган и магнезий се абсорбират във вашите зъби, което поддържа вашите бисерни зъби в най-доброто им здраве. Портокаловите кори също се считат за чудесен източник на избелващи зъби.

3. Изплаквайте устата си винаги след кафе/ червено вино / пушене

Няколко съвета за по-бели зъби

Белите зъби постепенно се превръщат от символ на здраве и орална хигиена в показател за социален статут и задължително условие, за да с...

Най-полезното би било да откажете тези неща, особено тютюнопушенето, но ако на този етап това е невъзможно, то задължително добре изжабурете устата с вода, или измийте зъбите изцяло, като бонус от ментовия ефект на пастата няма да ви се пуши скоро. Но особени причинители на тъмни, жълтеникави зъби са кафето и червеното вино. Винаги дръжте чаша вода до себе си и опитвайте да разплаквате, до колкото е възможно, ако сте на публично място, защото е задължително да отмиете тези остатъци от напитките и да се махнат тези отенъци, които оставят, за да избегнете потъмняване, до колкото е възможно.

4. Яжте ябълка / морков

Ябълките и морковите са прекрасно, натурално средство за почистване на зъбите, ако се хапват ненарязани. Съпротивлението, което оказват по зъбите при отхапването, успява да премахне доста натрупани плаки, а и са пълни с полезни витамини и минерали, така че имате още повече ползи от хапването на този здравословен снак!

5. Пийте със сламка

Това е чудесен трик, с който избягвате пиенето на студени или горещи напитки, които да увредят допълнително емайла ви. Към леденото лате или мохитото, добавете сламка, за да не ви "изтръпват" зъбите, което всъщност и ги уврежда сериозно. Същото важи и за прекалено горещите напитки.

Правете това и ще имате най-белите зъби на света

Всеки иска да има най-бялата и искряща усмивка на света. На практика това е напълно възможно, ако бъдете постоянни и гоните целта си бе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com