5 успешни начина за лечение и предотвратяване на пачи крак

2777
5 успешни начина за лечение и предотвратяване на пачи крак
Снимка: iStock/Guliver

Пачият крак, известен още като бръчки от смях, е неизбежен отличителен белег на стареенето. Те се образуват, когато правим изражения на лицето, и са знак за добре изживян живот. Обичам моите реплики за смях, защото ми напомнят за всички хубави моменти, които съм имал през годините. За щастие има редица възможности за лечение и профилактика за минимизиране на фините линии и поддържане на кожата ни да изглежда възможно най-млада.

Какво представляват пачият крак?

Пачи крак са фините линии, които излизат от ъглите на очите. С напредване на възрастта започваме да губим колаген и еластин, които са протеините, поддържащи кожата еластична и стегната. С по-малко еластин и колаген, кожата губи еластичност и развива бръчки в резултат на редовни мускулни контракции. Това е особено вярно, когато става въпрос за деликатната кожа около очите. Тази област на лицето се набръчква първа.

Отървете се от ТЕЗИ навици, защото ви образуват БРЪЧКИ

Как мога да сведа до минимум пачия крак?

Ботокс

Един от най-ефективните начини за лечение на пачи крак е чрез инжектиране на зоната около ъглите на очите с ботокс. Ботоксът, който всъщност се получава от ботулинов токсин, действа като временно парализира мускулите в инжектираната област. Това може да изглади бръчките и да предотврати образуването на нови. В зависимост от конкретното лечение, ботоксът обикновено трае между три и 12 месеца и не изисква прекъсване след инжектирането.

Дермални филъри

Дермалните пълнители са друга много ефективна възможност за лечение на пачи крак. Както при ботокса, естетикът инжектира мускулите около ъглите на очите с пълнител, за да изглади бръчките. Тук пълнителят обикновено е форма на хиалуронова киселина, естествено срещаща се телесна киселина, която играе ключова роля в поддържането на кожата хидратирана. Подобно на ботокса, дермалните пълнители са по-инвазивна и скъпа процедура от домашните решения като кремове за локално приложение.

Лазерно възстановяване

Както при ботокса и дермалните филъри, тази опция за лечение може да се извършва само от дерматолог или сертифициран клиницист. Въпреки че изисква значително време и инвестиции, лазерното възстановяване на повърхността може да намали значително пачия крак и да има по-дълготраен ефект от домашните средства. По време на лазерно възстановяване лекарят вероятно ще приложи локален обезболяващ крем, за да облекчи болката от лазера.

Какво трябва да съдържа кремът против бръчки?

Химически пилинг

По-малко интензивен от ботокс, дермални филъри или лазерен ресърфесинг, химическият пилинг е чудесен начин да минимизирате появата на пачи крак, без да фалирате. По време на химически пилинг, дерматолог или естетик прилага серия от ексфолиращи химикали, за да проникнат и „обелят“ горните слоеве на кожата. Пилингът обикновено отнема от седем до 14 дни, за да заздравее напълно и може да изпитате подуване и зачервяване през това време.

Локални кремове

Най-малко инвазивният начин за лечение на пачи крак е с локален крем за очи, съдържащ витамин А. Те се предлагат както без рецепта, така и под формата на рецепта. Производни на витамин А, включително ретинол и третиноин, минимизират признаците на стареене и намаляват появата на бръчки, като подпомагат естественото развитие на колаген. Можете да купите ретинол с ниска концентрация във всяка аптека или можете да помолите вашия дерматолог да ви предпише формула с по-висока концентрация, като третиноин.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com