5 вида обувки, които НЕ са полезни за здравето на дамите

4864
5 вида обувки, които НЕ са полезни за здравето на дамите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лесно е да намерите всякакви видове обувки в един дамски гардероб. Жените ги купуват, водени от тенденциите, личните предпочитания и просто - от настроението си. Междувременно има 5 чифта обувки, които, макар и удобни и красиви, могат да наранят краката ви без да се усетите.

Обувки на висок ток

Тънките и много високи токчета са секси, но определено не са подходящи за ежедневна употреба. Ако постоянно носите обувки на висок ток, можете да се окажете в много неприятни ситуации. Проблемите започват с болки в гърба, краката, това може да засегне не само костите, но и мускулите.

Редовното носене на тези обувки поставя прекомерен стрес върху предната част на краката. В резултат на това стъпалото може дори да се деформира. Шиповете увреждат и колянните стави, което не бива да се забравя. Рискът от развитие на артроза се увеличава. Поради факта, че теглото се измества при ходене, лумбалната част на гръбначния стълб се изправя. Натоварването на долната част на гърба се увеличава и може да се развие остеохондроза.

Трябва да знаете едно нещо със сигурност - такива обувки не са подходящи за ежедневно използване в офис и за дълги разходки. Не забравяйте, че красотата не изисква жертви от вас под формата на вашето здраве. Всичко трябва да бъде умерено.

Кецове

Унисекс маратонките са истински хит, в който всички са влюбени. Днес кецовете се комбинират с рокли, къси панталони и поли, дънки и каквото и да било. Основният недостатък на тези обувки е гумената подметка. Тя не може да осигури достатъчно амортизиране и ударното натоварване веднага се увеличава върху коленете. Не избирайте маратонки за дълги разходки.

При горещо време трябва да носите модели от плат, но е по -добре периодично да се опитвате да избирате други модели обувки. Прекомерната любов към маратонките може да причини развитието на плоскостъпие, възпаление на ахилесовите сухожилия, задната част на глезенните стави.

Джапанки и балерини

Равните обувки със сигурност са добри за плажа и разходките, но не всеки ден. Носенето им ще провокира развитието на плоскостъпие и „шпори на петата“. Коленете и стъпалата ще страдат от недостатъчна амортизация.

Много тесни обувки

Когато купувате нов чифт обувки, не забравяйте да обърнете внимание дали нищо не смазва крака ви. Обувките не трябва да са тесни и да прищипват пръстите ви. Не трябва да купувате чифт с един размер по-малък, само защото много ви харесва. Обувките трябва да имат подходяща дължина, ширина, особено за пръста.

Кои са най-безопасните обувки?

Най -добре е да купувате обувки, изработени от естествени, висококачествени материали. Ортопедичните сандали си заслужават да бъдат разгледани за лятото. Подходящи са за мъже и жени, просто трябва да намерите своя модел.

Обувките винаги трябва да повтарят анатомичната структура на стъпалото и да са с правилния размер, тогава ще бъде удобно и безопасно да ходите в тях. Ако обичате токчетата, идеалната им височина е 4-6 см, ръководете се от ръста си.

Изберете обувките си правилно, не пестете от качеството и не забравяйте да слушате тялото си. Не жертвайте здравето си, за да ходите няколко часа с токчета или неудобни сандали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com