5-звездна безопасност за Renault Captur

14017
5-звездна безопасност за Renault Captur
Renault Captur получи обща оценка от 80,5%, за да стане 15-ия модел на Renault, отличен с максималните 5 звезди на Euro NCAP за пасивна безопасност.

Представянето на Renault по отношение безопасността се основава на резултати от проучвания на пътни инциденти и на поведението в реалния живот на автомобилистите.За да гарантира още по-ефективна защита за пътниците, електронната архитектура на Renault Captur бе проектирана да гарантира, че последното поколение системи за безопасност се активират още по-рано. Всички системи за пасивна и активна безопасност се вграждат стандартно още от първото ниво на оборудване на модела.

Специфичната разработка, засягаща защитата на пътниците в случай на странични сблъсъци, бе възнаградена с впечатляващия резултат от 7,9 от 8. С цел засичане на сблъсъци и до два пъти по-бърза реакция, Renault Captur е снабден с по два засичащи сензора от двете страни, един в предните врати и втори в В-колоните. Специфичен алгоритъм настройва начина, по който се разгъват новото поколение въздушни възглавници, предпазващи главата и гръдния кош, за да отговорят на силата на удара.

Megane R.S. Red Bull Racing RB8: Името казва всичко

Втора поредна година Mеgane R.S. ще се предлага в цветовете на Red Bull Racing. Ексклузивната Crépuscule Blue боя е вдъхновена о...


Комбинирани с тестовете за челен сблъсък и удар отзад, тези резултати помогнаха Renault Captur да получи 32 от възможните 36 точки за защита на възрастните пътници в купето, което е един от най-добрите резултати, записвани някога в сегмента на малките автомобили.

Рейтингът за детската безопасност в Renault Captur също се нарежда сред един от най-добрите в сегмент В: 39 точки от възможни 49, независимо от скорошното усложняване на тестовата процедура.

Особено внимание е отделено и на защитата на пешеходците. В тази сфера моделът сещъ е сред отличниците в класа си, като бе оценен 22 точки от 36 възможни.

Renault Twingo R.S.: Разярен тийнейджър (тест драйв)

Винаги имам едно наум, когато трябва да имам контакт с тийнейджър. Опитвам се дори да избягвам такива, тъй като никога не знаеш какво м...

Когато стане въпрос за активна безопасност, качествата на шасито, комбинирани с автоматично адаптиращата се цифровизация на динамичните параметри на автомобила, позволяват аварийните ситуации да бъдат точно засечени. Работата на ABS и ESC, които са стандартни, е дори по-ефективна и те се намесват в най-удачния момент, за да предотвратят дадена ситуация. Аварийният спирачен асистент в вграден в електронния контролен блок/хидравличен блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com