6 ефективни начина, които ще ви ободрят за нула време след безсънна нощ

2181
6 ефективни начина, които ще ви ободрят за нула време след безсънна нощ
Снимка: iStock/Guliver

Съвременният ритъм на живот не винаги дава възможност за здрав сън и пълно възстановяване на организма през нощта. Ако след лоша нощ се почувствате сънливи и не можете да развеселите, опитайте тези прости начини. Ефектът е невероятен!

1. Пийте кафе

Този метод е известен на всички, но не всеки го използва правилно. Необходимо е не само да се пие кафе, но и да се заспи веднага след това. Оказва се, че четвърт час сън може да е достатъчен за пълноценен сън. Консумира се силно кафе, възможно е с шоколад, след това трябва да си легнете, да настроите алармата за след 20 минути. По този начин ще се събудите преди настъпването на фаза на дълбок сън.

2. Дъвчете мента

Как да се преборим със сънливостта на работа?

Защо ни наляга сън по време на работа и как да се справим с това, разказва ендокринологът, кандидат на медицинските науки и изследовате...

Ако имате мента в саксия на прозореца, опитайте да сдъвчете една клонка. Ако нямате тази възможност, купете ментолова дъвка, ефектът ще бъде същият. Ментолът е естествена енергия, която действа стимулиращо, мозъкът започва да работи по-активно, общото състояние на тялото става по-енергично. 

3. Още кафе

Ако вземете предвид научните изследвания, тогава пиенето на кафе с цел ободряване трябва да става по съвсем различен начин, отколкото са свикнали мнозина. На първо място, избягвайте приема на кафе през първия час след събуждане. В този час тялото само произвежда кортизол, който помага за събуждането. Кофеинът противодейства на образуването на кортизол, което означава, че само ще ви попречи да се ободрите правилно. Не бързайте да пиете кафе веднага след ставане.

4. Измийте ръцете си

Отидете до банята и измийте ръцете си със студена вода. Не лицето, а ръцете. Това е много прост и много ефективен метод, който ще охлади ръцете ви, ще се справи със сънливостта и ще облекчи напрежението. Между другото, ако имате стресова ситуация, направете същото - това ще помогне. Изплакването на ръцете със студена вода действа, също като масаж.

4 фрази, които всяка жена иска да чуе, когато е изморена

Жените често дават заявка, че имат супер сили и нищо и никой не е в състояние да сломи техните дух и енергия. Понякога обаче, както вс...

5. Опитайте с масаж

Масаж - перфектно помага за ободряване, най-важното е да повлияете на правилните точки. Масажът подобрява циркулацията, в резултат на това - сънят изчезва. Масажът за ободряване се прави по този начин - масажирайте върха на главата с кръгови движения. Натиснете задната част на врата, слепоочията, не забравяйте точките между показалеца и палеца на ръцете. 

6. Седнете на дървен стол

Станете от креслото или тапицирания стол, седнете на обикновен дървен стол. Можете също така да използвате стол, изработен от пластмаса, желязо, най-важното е, че седалката е твърда. Колкото по-удобно ви е да седите, толкова по-бързо се уморявате от дискомфорта и тялото ще се събуди.  

Когато се чувствате сънливи и се нуждаете от спешен тласък, опитайте тези прости методи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com