6 лъжи за бременността – не им вярвайте

5713
6 лъжи за бременността – не им вярвайте

Казват, че бременността е един от най-хубавите периоди за една жена, което е вярно, но има и много неща, които са абсолютен мит и не бива да им вярвате. Ако вече сте минали през това, вероятно ще разпознаете много от тези лъжи, на които сте вярвали преди да забременеете. Ето кои са те:

1. Ставате по-хубави – бабите и майките ни все ни повтарят как бременността носи едно сияние на лицето на жената и я прави по-красива от всякога. За някои жени това може да важи, но за повечето – съвсем не. Хормоналните промени в тялото често предизвикват появата на пъпки на лицето, подпухването, прекомерно окосмяване и какво ли още не. За щастие тези неща се регулират, но чак след като родите.

6 причини защо не можеш да забременееш

Много жени изпитват трудности, когато искат бебе, но не се получава и това влияе негативно на целия им живот. Понякога има малки камъче...

2. Кракът ви се уголемява с един номер – не вярвайте на тези щуротии. Няма как краката ви да пораснат, вероятно обувките ви са тесни, просто защото краката ви отичат и се събира повече вода в тях. След бременността всичко ще се регулира и отново ще можете да носите любимите си обувки.

3. Спите като бебе – как ли пък не! Особено в последния триместър спането може да се превърне в истинско предизвикателство. Коремът започва да тежи все повече и повече, обръщането в леглото става все по-трудно, събуждате се от крампи в краката и какво ли още не. Така че приказките „Спи сега, че после няма да можеш“ са излишни, защото в последния месец от бременността сънят също е мираж.

4. Трябва да хапвате като за двама – не вярвайте на това, защото ще качите много излишни килограми, от които после трудно може да се отървете. Хранете се така, както се храните обикновено. Доказано е, че на бременната жена ѝ трябва допълнителни 200 калории на ден, за да достигат и за бебето. Но в никакъв случай не яжте двойно!

5. Наслаждавате се повече на секса – може би хормоните играят своята роля тук и наистина ви се иска по-често да бъдете интимни с партньора си. Но след като коремчето ви наедрее и започнете да усещате целия дискомфорт на бременността, сексът ще е последното нещо, за което ще се сещате. Просто няма да се чувствате достатъчно привлекателни, хубаво е добре да обясните това на партньора си и той ще ви разбере.

Как ще протече бременността ви според зодията

Душевното състояние и поведението на жената по време на бременност до голяма степен засяга и нероденото ѝ детенце. Някои бъдещи майки с...

6. Безгрижните дни на почивка – всяка бременна си представя, че когато спре да работи я чакат безкрайни разходки, гледане на сериали и срещи с приятели. Истината е, че подготовката за едно бебе е работа на половин работен ден. Първо трябва да изчетеш всичко и да изгледаш редица клипчета, за да си подготвена и да знаеш какво да правиш, когато малкото човече дойде. Второ, има толкова много покупки, които трябва да вземеш, че накрая изобщо не ти остава време да почиваш. Да не говорим за това, че най-вероятно ти предстои и основно почистване на дома, така че да е максимално чисто за новия член на семейството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com