6 начина да намалите обиколката на бедрата

2719
6 начина да намалите обиколката на бедрата
Снимка: iStock/Guliver

В разгара на лятото всяка жена иска да обуе къси панталони или къса пола. И докато повечето дами са слаби и нямат проблеми с наднорменото тегло, то има и такива, които дали защото си похапват повече или просто, защото са генетично предразположени към напълняване просто си мечтаят за слаби и изваяни бедра. Това не е недостижимо и може да се постигне лесно, независимо дали искате да стопите мазнините по корема или краката си. Трябва само да направите няколко лесни неща, за да намалите обиколката на бедра си. Кои са те ли?

1. Първото нещо, което можете да направите е да се движите повече, защото това е важно не само, за да бъдете във форма, но и за здравето ви. Ходете пеша винаги, когато имате тази възможност и използвайте стълбите, вместо асансьора, защото при естественото движение се топят много калории.

2. Друг начин да стопите бързо мазнините е да спортувате. Всички познати ви от фитнес залата упражнения, били те кардио или с тежести са подходящи и с повече постоянство дават много добри резултати. Тези упражнения можете да правите и вкъщи. Просто си направете програма от няколко от тях, купете си гирички от по 1.5-2кг и започнете да горите калории.

8-те въпроса преди започване на диета

3. Наред с движението и тренировките, много важно е да промените и начина си на хранене. Здравословната диета е тази, която ще подсили ефекта от упражненията и ще ви помогне да имате красиви и стройни бедра. Като начало трябва да се откажете от вредните си хранителни навици и да изберете подходящата за вашия организъм диета, така че да постигнете калориен дефицит. Само така ще стимулирате тялото си да изгаря повече калории.

4. За да намалите обиколката на бедрата си трябва да изключите от менюто си или поне да намалите рафинираните въглехидрати, както и захарите, защото тялото ви не се нуждае от тях. Тези храни нямат хранителна стойност и само добавят излишни калории, които се трупат в тялото под формата на мазнини.

Махнете от масата си тези 5 храни, когато сте на диета за отслабване

5. Друг важен момент е да намалите консумацията и на млечните продукти, защото те съдържат големи количества наситени мазнини и увеличават калориите. Пак можете да си хапвате сирене и кашкавал, но нека това да не е всеки ден.

6. За сметка на рафинираните въглехидрати и млечните продукти се постарайте да включите повече протеини в менюто си. По този начин ще повишите метаболизма си и усещането за ситост. Освен това тялото ви се нуждае от тях, за да може по-лесно да разгражда мазнините и да ги превръща в енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много поучителна притча за доверието

Стихотворение за 8 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 8 май 2024

Таро хороскоп за 8 май 2024

Изследователи разкриват трик за по-добра памет, който наистина работи

Разлики между черни и зелени маслини

Как тази дразнеща черта на характера може да ви помогне да живеете по-дълго

Експерти: Колкото по-сезонен, толкова по-естествен е зеленчукът на трапезата ни

Милионерите дават отговор на въпроса: Колко пари са нужни, за да сте щастливи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Много поучителна притча за доверието
Много поучителна притча за доверието

Mомченце и момиченце си играели заедно. Момченцето колекционирало стъклени топчета за игра и си играело с тях, а момиченцето носело в една кошничка...