6 начина да направиш чудесно първо впечатление

3476
6 начина да направиш чудесно първо впечатление
Снимка: iStock/Guliver

Чудил ли си се какво ли си мислят хората, срещайки се за първи път с вас? Обстойни проучвания сочат, че решението харесваме ли някой и може ли да му имаме доверие се взима веднага, още при първата среща - в рамките на първите няколко секунди дори. Факт е, че заради пандемията от коронавирус сега нещата стоят малко по-странно, само че все пак всички се надяваме съвсем скоро да се върнем към нормалното си ежедневие, в което срещите с хора са реални, така че – подготви се предварително.

Без значение дали става дума за интервю за работа, или за първа романтична среща с някого, важно е да успееш да направиш добро първо впечатление!

Стъпка 1: Използвай ръцете си

Изследвания сочат, че кандидатите за работа, използващи повече жестове при интервюто са по-настойчиви и очакват да бъдат наети. С ръцете говорещите показват намерение. А пък когато отсрещният човек вижда ръцете ти, той се чувства по-спокоен и това го прави по-склонен да е приятел с теб. Лесно е – придържай се към това правило. При влизане в помещението не пъхай ръце в джобовете. Когато приближиш човека, вдигни ръката си. По този начин ще покажеш ясно, че търсиш ръкостискане. Говорейки, използвай и жестове с ръцете си. Така ще подкрепиш думите си. Най-добре е да се държиш по начин все едно говориш с приятели.

Как да направите добро първо впечатление?

Всички добре знаем, че първото впечатление е най-важно, трябва добре да знаем какво да направим, за да се правим с тази нелека задача. ...

Стъпка 2: Идеално ръкостискане

Трябва да знаете една неприятна истина: потното ръкостискане е наистина неприятно. Ако дланите ти се потят от напрежение и нерви, ползвай един лесен трик. Стигайки до мястото на срещата, поръчай от бара напитка. Обвий салфетка на чашата – тя ще попие потта. Имай предвид още нещо - при ръкостискане дръж винаги ръката си вертикално, а палецът нека бъде насочен нагоре. Ако извъртате дланта си нагоре, това е покорен жест, издаващ примирение и слабост, а ако сочи надолу, това се разглежда като контролиращо и доминиращо.

Стъпка 3: Пространството е важно

Проучванията сочат, че когато някой състезател печели състезание, той моментално заема колкото може по-голямо пространство. Ако пък се случи да загуби, свива се и заема далеч по-малко място. При среща с някого, той би искал да разбере дали сме с нагласа на победители или на губещи, затова пространството, върху което се разполагаме, подсъзнателно влияе на впечатлението. Решиш ли да демонстрираш позиция в първите няколко секунди от срещата, тогава дръж ръцете си встрани. Докато разговаряте пък може да ги сложиш на масата или на някой стол наблизо. Използвай винаги подлакътниците, за да затвърдиш пространството си. Не пропускай да изправиш рамене и да държиш брадичката и гърдите си напред.

Стъпка 4: Дръж се, сякаш това не ви е първата среща

Искате да направите добро първо впечатление? Следвайте тези съвети

Мислите си, че имате 10 минути, за да направите добро първо впечатление? Помислете пак. Повечето хора изграждат представата си за няког...

Първите впечатления представляват механизъм за оцеляване. При среща с даден човек, обикновено бързо се взима решение искаш ли го в живота си или пък не. Макар и да ти звучи странно, трябва винаги да поздравяваш някого, все едно сте стари приятели. Спомени колко се радваш да го видиш и че възможността да разговаряте е много ценна за теб.

Стъпка 5: Обърни внимание на контакта с очите

Постарай се да поддържаш контакт с очите когато говориш или докато отбелязваш важни неща. Лесен начин да правиш това е да се вгледаш с цел да обърнеш внимание на цвета на очите на човека срещу теб.

Стъпка 6: Не се притеснявай, вълнувай се вместо това

Използвай нервите си, за да работят в своя полза. Просто преосмисли нещата. Вълнението и нервността са доста близки - учестено сърцебиене, особено чувство в стомаха... Да изглеждаш нервен е лошо, но да си развълнуван е чудесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно