6 невероятни трика, които спестяват време

1525
6 невероятни трика, които спестяват време
Снимка: iStock

1: Преглеждайте календара си всеки петък за предстоящата седмица

Преценявам какво е добавено към календара ми и го редактирам. Има ли срещи, които могат да бъдат отбелязани? Тренировките ми планирани ли са? Оставих ли си място за обедна почивка? Могат ли всички срещи да бъдат комбинирани или напълно изтрити? Никога не се проваля, всяка седмица мога да влизам в календара си и да размествам нещата, така че да имам блокирано само умишлено време.

2: Изключете всички телефонни известия

Моите известия вече са заглушени в 20:00, така че не съм залепен за телефона си цяла вечер и прилагам тази практика и в работния си ден. Сега ги заглушавам, когато имам пълен ден и трябва да се съсредоточа. Много бързо се разсейвам от измамно текстово съобщение и 30 минути по-късно губя ценна работа и време за концентрация. Спестява ми толкова много време и ми позволява да се съсредоточа върху работата и да присъствам напълно на обажданията, вместо да участвам в странични чатове.

5 навика за добра организация всеки ден

3: Планирайте добре срещите си

Отнема доста време, за да се подготвите и да пътувате до и от всяко място, и тъй като аз държа изцяло на ефективността, обичам да „натрупвам срещи“. Това означава, че не само планирам личните си срещи в същия ден, но и на същото място. Давам си добри 30 минути между срещите, за да наваксам служебните имейли или съобщения и да се прехвърля направо към следващата. Бонус, това ми спестява облекло за седмицата.

4: Приложете политика „Без срещи в петък“

Не казвам, че не работите в петък, но препоръчвам вашите петъци да са свободни от срещи и вместо това да имате място да завършите седмицата си и да се подготвите за следващата, така че понеделник да не е пълен хаос. Можем ли също така да премахнем всякакъв вид краен срок в петък? Най-късно четвъртък, нали? Оставянето на петък отворено промени правилата на играта, за да се почувствате подготвени за предстоящата седмица.

Как да бъдем по-организирани в домакинската работа

5: Задайте преднамерени времеви блокове

След като започнах да отделям умишлено време за работа по конкретни проекти или работа по общи лични задачи (т.е.: записване при лекар), започнах да се чувствам по-малко прибързан и по-пълноценен. Въз основа на конкретен проект или краен срок, ще си отделя 30 минути 2-3 пъти седмично, за да работя по този проект, така че да не се чувства непосилно и също така ми дава пространство и време между тях, за да позволя на ума си да мисля за повече в сравнение с изковаването на всичко за два часа. Например, всеки понеделник отделям 20-минути, за да прегледам информацията за моята банка, кредитна карта и спестявания и да направя инвентаризация. Всяка сряда отделям 30-минути за отчета си, за работните разходи. Нищо не е по-гадно от това да прекарам два часа в отчет за разходите в петък, защото чаках твърде дълго, за да го направя.

6: Помислете за сдвояване на задачи

Обичам сдвояването на задачи и го правя колкото е възможно повече. Това изглежда като приемане на обаждане, докато вървите по пътеката, или среща с приятел за тренировка. Това не е най-добрият вариант, ако трябва да присъствате за задача, т.е. представяне на среща, но ще се изненадате какво е възможно, когато започнете да комбинирате безпроблемно две задачи в едно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com