6 причини да се смеете всеки ден

6270
6 причини да се смеете всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Силен, искрен, сърдечен, до сълзи ... Понякога смехът ни завладява спонтанно и е трудно да го сдържаме, дори когато т.нар. "Бутон за самоконтрол". Смейте се на глас и възможно най-често, защото смехът е най-добрият път към благополучие и дълъг живот. 

Ето 6 причини, поради които трябва да се смеете всеки ден.

1. Смехът подмладява!

Смехът отпуска мускулите, които са напрегнати от стреса. Мускулите на лицето, шията и раменете, започват да работят. Те стават по-еластични - в резултат на това кожата става по-гладка. Когато се смеете, стомахът и гърбът ви също „тренират“. Сега знаете защо се чувствате спокойни и освежени, след като сте гледали комедия в продължение на половин час.

2. Смехът добавя сексапил!

Колкото по-радостни сте, толкова повече привличате погледа на противоположния пол. Усмихнатите, щастливи хора са просто по-секси - това е факт! Смехът, който предизвиква сълзи, „измива“ очите и овлажнява. Резултат? Те стават блестящи и излъчвате сексапил. Вие също сте по-уверени в себе си - както казват учените - като усмихнат човек не се оплаквате от сексуални проблеми.

3. Смехът тренира мускулите ви!

Ефектът от смеха може да се сравни с аеробните упражнения. Сърцето започва да бие по-интензивно - до 120 удара в минута. Дишате по-бързо от обикновено и вдишвате 3 пъти повече въздух в белите дробове, благодарение на което можете да ги наситете с кислород по-добре. Кръвта циркулира динамично и по-бързо достига до тъканите. Също така, сърдечният мускул я изпомпва по-ефективно. Хората, които се смеят много, са по-малко склонни да имат сърдечни заболявания. Смеещата се диафрагма масажира черния дроб, стомаха и червата, което ускорява храносмилането.

4. Смехът премахва стреса!

Чувството за хумор облекчава стресовите ситуации, облекчава напрежението и дори помага за овладяване на агресията. Той понижава нивото на хормоните, причиняващи стрес, като същевременно увеличава количеството на серотонин - хормон, който влияе на нашето настроение, сън и поведение. Добре отпочиналият човек работи по-ефективно и е по-креативен, защото мозъкът му функционира по-добре.

5. Смехът повишава имунитета !

Смехът освобождава вещество, което укрепва имунната система, поради което боледуваме по-рядко. Силният смях повишава нивото на ендорфините, т.нар Хормони на щастието и те носят удовлетворение. Те също така намаляват чувствителността към болка, напр. главата и корема. Имате ли „трудни дни“? Флиртувай с гаджето си! Това ще ви накара да се почувствате по-добре.

6. Смехът е ЗДРАВЕ!!!

Учените потвърждават, че за да се радваме на добро здраве, трябва да избухнем в смях поне няколко пъти на ден. Когато се смеем, мускулите на лицето, гърдите и гръбначния стълб работят интензивно. Смехът ускорява храносмилането и следователно отслабва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com