6 причини да си мързелувате повече

5483
6 причини да си мързелувате повече
Снимка: Pixabay.com

Много хора смятат, че мързелуването води до застоял начин на живот и това само вреди на здравето ни. Това обаче, не е напълно вярно. Колкото и странно да звучи, то даже е доста полезно.Ако водите прекалено забързан начин на живот, се опитайте да намерите време за себе си, защото може да навредите на здравето си. Ето защо ленивостта е полезна:

1. Защита от стрес - мързеливите хора никога не се претоварват и намират време за релакс всеки ден. Това ги спасява от стреса, защото тялото им винаги е отпочинало. Тялото им не е претоварено и те рядко са стресирани. Когато работният им ден свърши, те намират достатъчно време за релакс и не мислят за всичката работа, която ги чака на следващия ден.

Учени с нова еволюционна теория: Оцеляват най-мързеливите

Победителите в еволюционна надпревара може би не са най-приспособимите, а най-мързеливите организми, с най-бавен метаболизъм, твърдят у...

2. Усещат емоциите на другите - ленивите хора внимават, когато говорят с някого и имат умението да усещат емоциите и чувствата му. Те много внимателно анализират случващото се и умеят да изслушват, за разлика от вечно бързащите и активни хора. Дори да имат много ангажименти, те винаги биха могли да намерят време за среща с приятел, който има проблем.

3. Имат хубава кожа - предполагам сте запознати, че стресът влияе изключително неблагоприятно върху кожата на лицето и косата. Хората, които мързелуват обикновено се радват на много изчистена и гладка кожа. Те нямат кожни заболявания, акне, екземи, розацея и др. Това е така, защото тялото им е спокойно, умът им е освободен от стрес, а това се отразява на външния им вид.

4. Имат добро здравословно състояние - те обикновено спят доста, което е много полезно за тялото. Хората, които се претоварват не успяват да отпочинат и това води до слаба имунна система, сърдечни заболявания и доста други проблеми със здравето. Мързеливите индивиди обичат да си почиват и така и организма им си почива и се предпазва от много болести. Качественият сън има много ползи за здравето и трябва да направите всичко възможно да си го осигурите. Трябва да спите поне по 8 часа на ден, за да е отпочинало тялото ви и за да се чувствате добре на следващия ден.

5. Много нови идеи - множество проучвания показват, че хората, които мързелуват имат много иновативни и интересни идеи. Те не правят нищо, просто седят и релаксират. Докато не мислят за проблемите си, започват да им идват идеи. Ако водите забързано ежедневие, е хубаво да медитирате по 20 минути сутрин и вечер. Първите 5 минути ще мислите за всички проблеми, които имате, но след това съзнанието ви ще се изчисти и ще започнете да релаксирате. През останалите 15 минути може би ще намерите решенията на проблемите си и ще ви дойдат много нови идеи.

Най-мързеливите 4 зодии

Казват, че мързелът е вроден талант, който изисква специални умения. Много хора обичат безделието и отдаването на почивка, вместо на в...

6. По-усмихнати са – хората, които обичат да си мързелуват, са много по-усмихнати, весели и щастливи от онези, които винаги тичат за някъде. Отново липсата на стрес, идваща от редовните почивки и нежеланието да напрягат ума си с излишни неща, прави хората, които обичат да мързелуват по-весели, усмихнати и радващи се на живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com