6 ужасни грешки, които много жени допускат заради липса на средства

3296
6 ужасни грешки, които много жени допускат заради липса на средства
Снимка: iStock/Guliver

Не можеш да си купиш щастие и това е истината. Колкото и скромно да е финансовото ви положение, има някои неща, които могат да се направят без да се налага да си богат. В противен случай ще трябва да съжалявате по-късно.

За това, че нямаме средства най-вече сме си виновни сами, защото допускаме определени грешки, но това разбираме едва с възрастта.

1. Липса на образование

Може би това е първата грешка, за която жените започват да съжаляват, когато времето им добавя не само години, но и мъдрост. Има жени, които, например, след като са получили едно образование, разбират, че ще бъде трудно да постигнат стабилност само с него, учат друго, което гарантирано ще им помогне да не зависят от никого в този живот, но има и такива, които първоначално са решили за себе си, че ще се задоволя с малко.

Това са 8 – те грешки, които жените най-често допускат във връзките си

2. Страх да променят нещо в живота си

Много жени възприемат стабилността като панацея и се страхуват да променят нещо. Те мислят: „Ето, имам работа, тя носи, макар и малки, но все пак някакви доходи - изведнъж, ако напусна, ще остана и без тях.” В резултат на това жената решава да не променя нищо и да продължи да работи на ниско платена работа от страх да не загуби дори този доход.

3. Липса на развитие и хобита

За да получавате добро заплащане, разбира се, трябва да работите усилено и най-добре - с главата си. И това означава, че винаги търсете нови възможности за самоусъвършенстване. Може би професията, която ви храни сега, изобщо не е вашата сфера на дейност, поради което не успявате да се реализирате така, както бихте искали.

4. Нежелание за работа

Случва се една жена да има относително успешен брак и след раждането на дете осъзнава, че ходенето на работа не е за нея. Предпочита да си е вкъщи, да се грижи за семейството си, което най-малкото трябва да осигури съпругът й. Минава времето и жената е изгубила ценно време да натрупа опит. Почти е невъзможно да намерите работата, която искате.

5 грешки при срещите, които да не допускате

5. Съобразяване с чуждото мнение

За мнозина чуждото мнение е необходимо условие за вземане на собствени решения. По някаква причина те вярват, че другите хора и тяхната гледна точка са един вид ръководство за действие.

6. Ниско самочувствие

Питате как самочувствието влияе върху това дали имаме богатство или не? Директно. Ако не обичаме себе си, тогава се съгласяваме с всичко, което ни се предлага.

Ниското самочувствие също пречи на професионалните ни дейности: неудобно ни е да поискаме увеличение на заплатите, когато разберем, че го заслужаваме, страхуваме се да сменим работата, условията на труд и изведнъж няма да ни оценят другаде и ако поискаме нещо, ще ни уволнят и т. н.

В зряла възраст, обобщавайки, разбираме, че заслужаваме по-добро отношение от близки мъже и разбиране от работодатели. Причината за случващото се обаче се крие във факта, че не се обичахме много, но загубеното време не може да бъде върнато. Всичко в живота би могло да се окаже различно, ако се ценим повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com