6 вкусни храни, които обичате, но са вредни за вашето куче

3456
6 вкусни храни, които обичате, но са вредни за вашето куче
Снимка: PicsbyFran / Pixabay

Подобно на децата, кучетата се нуждаят от внимание от ваша страна през цялото време, липсвате им, когато не сте вкъщи, и дори имат малки истерии. Именно поради това много родители на домашни любимци се изкушават да нахранят кученцето си с няколко хапки от собствената си чиния, когато сядат за вечеря.

Със сигурност може да е трудно да кажеш „не“ на умоляващите кучешки очи, които искат храна! Но безбройните храни, които консумирате, може невинаги отговарят на кучешката природа. Затова прочетете, за да откриете списък с някои храни, с които не трябва да храните любимото си куче.

Телефон за кучета разработиха във Великобритания

Експертът от факултета по компютърни науки към Университета в Глазгоу д-р Илена Хирски-Дъглас е представила резултатите от тестването н...

1.       Черен или млечен шоколад

Знаете ли, че теоброминът, присъстващ в шоколада, е токсичен за кучетата? Консумацията на шоколад може да доведе до повръщане  или диария на домашния любимец в повечето случаи. Въпреки това, това може да накара вашия домашен любимец да се разболее сериозно и да започне да прави гърчове, внезапни тремори, които могат да бъдат фатални.

2.       Сирене и сладолед

Сиренето е нещо, което много кучета обожават, тъй като можете да видите как се лигавят, докато се наслаждавате на филия със сирене. Кучешкият организъм обаче не е създаден за обработка на краве мляко. Следователно, консумацията на млечни продукти кара някои кучета да повръщат или дори да имат стомашно-чревни заболявания. Така че следващия път, когато ядете сандвич със сирене или малко сладолед, може да се наложи да откажете на кучето си удоволствието да го сподели.

За колко дълго време може да оставите кучето си САМО?

Знаем, че не изпитвате удоволствие да оставяте кучето си само вкъщи. Но понякога трябва да се направи (чували ли сте за нещо, наречено ...

Аха-аха да ви отговори. Ето как ви разбира кучето

3.       Захарни сладки, фъстъчено масло и печени лакомства

Общата съставка в повечето от тези лакомства е ксилитолът, който може да е отговорен за скока на инсулин в тялото на вашето куче. Това причинява сериозен спад в нивото на кръвната им захар, както и възможна чернодробна недостатъчност. Въпреки това, понякога някои от тези храни могат да бъдат приготвени без ксилитол. Ето защо, разгледайте внимателно списъка със съставките, преди да направите покупка и да ги дадете на вашия космат приятел.

Когато хората донесат вкъщи кученце, те не знаят, че малкото създание скоро ще бъде ценен член на тяхното семейство! Въпреки че може да е трудно да кажете "не" на вашето кученце, просто трябва да го правите понякога, за да сте сигурни, че то не консумира храни, които могат да причинят сериозни щети на здравето му.

Всеки собственик на КУЧЕ допуска ТАЗИ грешка!

Вашето куче е ваш предан приятел от години. То ви утешава в трудни моменти, а през последните 18 месеца, които прекарваме, работейки от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...