6 вредни навика, които винаги ни оставят без пари

5128
6 вредни навика, които винаги ни оставят без пари
Снимка: iStock

Често ли се оплаквате от липса на пари? Непрекъснато ли ви обзема чувството, че не изкарвате достатъчно? А минавало ли ви е през ума, че може би харчите прекалено много пари за глупости?

Вижте 6 вредни навика, заради които винаги се оказвате без пари:

Вредните навици, от които трябва да се отървете по време на пандемия

През последната година се научихме да се пазим от всичко и всички. Както сега, така и преди, е имало риск от зараза, ако не се спазва н...

Пушите

Пушенето е един от най-вредните и същевременно най-скъпи удоволствия. Само опитайте да сметнете колко много пари от заплатата ви отиват на вятъра, за да задоволите своята никотинова зависимост. А да не говорим колко харчите после за лекарства, тъй като пушенето понижава имунната ви система, влошава здравето и една от причините за по-често боледуване. 

Купувате си напитки

Ако излезете на кафе с приятели или седнете в ресторант, няма как да не си поръчате нещо за пиене. Но често ли ви се случва да си купувате кафе по пътя за работа или газирани напитки от различни автомати. Пробвайте да изчислите колко много пари харчите на ден за такива случайни покупки на напитки от будки и квартални магазинчета, където цените са по-високи. От друга страна, ако си носите домашно кафе в термочаша например, ще можете да спестите доста.  

Купувате стоки в промоция

8 неща, които трябва да спрете да правите сутрин

Трудно е да се отърсим от старите навици. Именно поради тази причина често вършим неща, без дори да се замисляме колко много ни вредят....

Купуването на стоки в промоция по принцип може да е изгодно начинание. Въпросът е дали наистина имаме нужда от нещата, които купуваме. Повечето от нас се поддават на този търговски трик само защото цената на дадена стока е по-евтина,  а не защото наистина им трябва. Така правим разходи за даден продукт, а после дори не го ползваме. В крайна сметка се оказваме затрупани с ненужни предмети, а заплатата ни пак се е изпарила неусетно. 

Не планирате бюджета си

Една от причините парите ви да свършат бързо е, защото пазарувате, без да планирате бюджета си. Хубаво е преди началото на новата седмица да седнете и да помислите какво ще готвите в следващите дни и да отидете на покупки с готов списък. Придържайки се към него, ще похарчите по-малко пари за ненужни храни например. 

Пазарувате импулсивно

Друга причина да се оказвате без пари бързо е, защото пазарувате, водени от емоции. Виждате красив чифт обувки в интернет и си ги поръчвате, нищо че шкафовете ви са препълнени и реално нямате нужда от нови обувки. Същата ситуация се повтаря и с много други вещи. За да не се случва това непрекъснато, опитайте се, преди да купите нещо, да си зададете въпроса: Имам ли реална нужда от тази вещ? Не бързайте да си я вземате. Изчакайте 1-2 дни, помислете. 

Най-дразнещите навици на всяка зодия

Едва ли има човек на земята без дразнещи навици. Често се държим по начин, който не е особено приятен за останалите. Голяма част от чер...

Купувате всичко от едно място

Разбира се, че е много по-лесно и бързо да купим всичко накуп от първия супермаркет, в който влезем. Но пък не всички продукти там са на изгодни цени. Ако искате да харчите по-малко, можете да посещавате пазарите за плодове и зеленчуци, които предлагат по-евтини храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com