7 домашни рецепти против бръчки

13832
7 домашни рецепти против бръчки
Снимка: Chalo Garcia / Pixabay

Домашните средства за лечение на бръчки ви позволяват да запазите кожата на лицето с младежки вид за по-дълго, без да използвате скъпи кремове или процедури с естетична медицина. 

Сред домашните средства за лечение на бръчки си струва да обърнете внимание на представените по-долу - те са прости и изискват само редовност, за да донесат видими резултати. Те използват безопасни, естествени съставки, които са лесно достъпни.

1. Масажи на лице

С помощта на масаж можете да намалите бръчките, нежно да повдигнете бузите и дори да се отървете от втората брадичка. Освен това намалява подпухналостта на кожата, така че ежедневното приложение може значително да подобри и подмлади външния вид на кожата.

2. Йога на лицето

Основно се състои в стягане на лицевите мускули чрез мимики и подходящо разтягане на кожата с помощта на ръката. Можете сами да правите йога за лице, като използвате видеоклиповете за обучение, които можем да намерим в интернет-мрежата.

Нишесте - по-добро от ботокс в борбата с бръчките!

За да запазят кожата си млада, жените провеждат различни процедури, едно от които е ботокс. Този метод за подмладяване не само е доста ...

3. Арганово масло

Уникалните подмладяващи свойства на аргановото масло са известни от векове и се използват в много части на света. Съдържа много ценни съставки, включително голямо количество витамин Е и ненаситени мастни киселини, благодарение на които помага на кожата да се регенерира и видимо намалява бръчките. Маслото може да се втрива директно в кожата на лицето, шията и деколтето или да се добавя към кремове и маски.

4. Кокосово масло

Кокосовото масло е продукт, който може да се използва както вътрешно, така и външно. Той е ценен компонент на диетата, осигуряващ много важни витамини и минерали. Освен това действа чудесно като овлажняваща козметика за кожата, която при редовна употреба забавя процеса на стареене на кожата.

5. Ленено масло

Това са признаците, че кожата ви старее ПО-БЪРЗО от нормалното

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на вътрешни и външни влияния през цялото време и ни защитава от околната ср...

Лененото масло е известно със страхотния си ефект върху кожата - успокоява раздразненията и помага в борбата с кожните лезии, като в същото време осигурява на кожата много важни съставки. 

6. Рициново масло

Рициновото масло е ефективно в борбата с бръчките – може значително да ги намали, ако го използваме редовно. Най-добре е да го съчетаете заедно с малко количество лимонов сок, като го разнесете по цялата кожа с памучен тампон.

7. Адекватни съставки във вашата диета

Диетата има огромно влияние върху външния вид на кожата ни. Ежедневното хранене трябва да включва много плодове и зеленчуци, както и риба, ядки и семена, които са ценни източници на омега-3 мастни киселини. Също така е много важно да пиете правилното количество вода – 1,5-2 литра на ден е минимумът, за да осигурите на кожата адекватна хидратация отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com