7 храни, с които лесно и вкусно да отслабвате

4028
7 храни, с които лесно и вкусно да отслабвате
Снимка: iStock/Guliver

Обновяването на диетата ще работят много по-ефективно с обновяването и на начина на живот като цяло.

Някои продукти могат да бъдат надеждни помощници в борбата със затлъстяването, както и в опитите за привеждане на фигурата ви в перфектно състояние. Тези храни съдържат мощни хранителни вещества и антиоксиданти, които не само ви помагат да отслабнете, но и ви зареждат с енергия за дълго време. И така, учените са посочили седем храни, които имат свойства да изгарят мазнините.

1.       Черен боб

Тази бобова култура е богата на протеини и фибри, някои от най-задоволителните хранителни вещества. Прави впечатление, че бобът не съдържа нито грам мазнина. Всички бобови растения обаче имат това свойство. Защо черен боб, а не бял боб? Факт е, че тъмният цвят на този продукт има високо съдържание на флавоноиди, които допринасят за унищожаването на мастните отлагания в коремната област.

2.       Круша

Дори най-сочната и сладка круша е една от най-нискокалоричните храни. В същото време, плодът съдържа голямо количество фибри, които са полезни за организма. В допълнение, крушите са богати на катехини и флавоноли, мощни антиоксиданти, които разграждат коремните мазнини. Така че можете да ядете круша за закуска, преди обяд и вечеря: яденето на твърде много от този продукт няма да повлияе по никакъв начин на вашето тегло и здраве.

3.       Пуканките не са нито сладки, нито солени

Изненадващо, лакомството помага и в борбата с излишните килограми. Тайната е, че продуктът се състои от пълнозърнести храни, които по своите хранителни свойства са еквивалентни на див ориз, елда, пшеница или просо. Яденето на пуканки е полезно за тялото и поддържането на добра фигура.

4.       Студени картофи

Студените картофи са много по-здравословни от горещите. Факт е, че когато се охладят, растителните влакна се превръщат в стабилно нишесте, което не се абсорбира и става неразтворимо влакно, изключително полезно за привържениците на различни диети. Когато се комбинира с дресинг от оцетна салата, студените картофи стимулират отделянето на хормони, които потискат апетита и желанието да се яде нещо вредно.

5.       Ядки и семена

Мазнините, съдържащи се в ядките, са полиненаситени. Диетолозите често отбелязват, че мазнините в ядките и семената предотвратяват затлъстяването и помагат при отслабване.

6.       Чай

Всеки знае за полезните и чудодейни свойства на чая. Ефективността му е доказана от научни изследвания. Едно от тях потвърди, че мастните клетки абсорбират 70% по-малко мазнини под въздействието на бял чай. Оказва се, че чаят е вкусно и полезно средство в борбата с наднорменото тегло. Зеленият и бял чай имат най-добри свойства.

7.       Ябълков оцет

Парадоксално, но това е друг начин да отслабнете. Оцетната киселина изгаря мазнините и предотвратява отлагането на мастните клетки. За да изпитате ползите за здравето, просто използвайте ябълков оцет като основа за сос, дресинг и допълнение към напитка. В никакъв случай обаче не трябва да се отнасяте към продукта с фанатизъм и да го добавяте като дресинг към всички леки ястия, в противен случай стомахът ви ще страда от това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com