7 храни за бърз растеж на косата

8588
7 храни за бърз растеж на косата
Снимка: iStock

Хапвайте тези храни, за да стимулирате растежа на косата си.

1. Сладки картофи

Те имат способността да стимулират растежа на косата, така че са добър източник на храна за хора, които искат да пуснат косата си дълга. Те са богати на витамин С, калий и манган. Също така са с ниско съдържание на калории, мазнини и натрий. Високите нива на витамин А, калий и фолат също благоприятстват растежа на косата, като осигуряват защита срещу свободните радикали и UV щетите. 

2. Авокадо

Ако някога искате косата ви да стане по-дълга, по-здрава и по-плътна, ще трябва да опитате авокадото. То е най-богатият източник на витамин Е с най-голямо количество мононенаситени мазнини. Важно е да давате на тялото си тези хранителни вещества, когато се стремите към бърз растеж на косата. Витамин Е и мононенаситените мазнини са чудесен избор и могат да направят косата ви да изглежда по-здрава и сияйна.

Косата: 10 мита, на които всички вярват - част 2

3. Семена

Има различни методи за растеж на косата. Някои хора ще консумират мултивитамини или други здравословни добавки, докато други ще отидат до салона и ще направят процедури за коса на скалпа. Повечето хора имат малък успех с тези методи, докато други виждат подобрение в текстурата, но не и в растежа на косата си. За да порасне бързо нова коса, имате нужда от правилния баланс на витамини, минерали и други хранителни вещества, които тялото ви не може да произведе само. Използвайки тези семена за растеж на косата, вие гарантирате, че получавате всичко необходимо!

4. Соеви зърна

Соевите зърна и соевите продукти помагат за растежа на косата. Соевите протеини могат да уплътнят и засилят нейния растеж. Соевите зърна се приготвят най-добре в различни вкусни ястия като тофу, мисо супа и соево мляко, но използването им за приготвяне на масло също е отлична идея. Причината, поради която маслото от соеви зърна може да помогне с косата, е, че съдържа линолова киселина, етерично масло, което помага при създаването на себум, мазна субстанция, секретирана от мастните жлези, която помага да се поддържа косата и кожата гладка и овлажнена.

5. Спанак

Спанакът е един от най-популярните зеленолистни зеленчуци. Страхотното нещо на спанака е високата му концентрация на желязо. Спанакът също е обогатен с добри антиоксиданти. Популярно вярване е, че спанакът може да предизвика по-бърз растеж на косата ви, благодарение на наличните в него витамин А и бета каротин.

Не допускайте тези 7 грешки при тънка коса

6. Ягоди

Ягодите са добър източник на витамин С, манган и различни хранителни вещества, които могат да се окажат полезни за растежа на косата ви. Ползите за здравето на косата от ягодите включват подобрена еластичност, по-лъскава коса и намалено накъсване. Ягодите могат лесно да се отглеждат в задния ви двор или ако имате ограничено пространство, можете да ги закупите от магазина. Просто ги яжте пресни, изстискайте ги на сок или ги смесете в смути за допълнително хранене.

7. Яйца

Яйцата са отлична добавка към вашата диета. Те съдържат много витамини, протеини и минерали, които могат да ви осигурят всички хранителни вещества, от които се нуждаете. Добавяйки яйце към диетата си, можете да имате по-здрава и силна коса, тъй като яйцата съдържат много витамини A, E, B и D.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?
Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Толкова години боядисваме яйца за Великден, че сякаш е невъзможно да измислим нещо ново. Но винаги ще има нови или поне непроверени идеи. Оптималната...