7 медицински прегледа, които всяка жена трябва да направи, след като навърши 40

4193
7 медицински прегледа, които всяка жена трябва да направи, след като навърши 40
Снимка: iStock/Guliver

Много заболявания в тялото ни в началните етапи остават незабелязани, без симптоми и никакви притеснения. В тези моменти никой дори не мисли за преминаване на медицински преглед. Но възникналото заболяване започва да се развива и когато се появят очевидните му симптоми, ще бъде много по -трудно да се премахне патологията, а понякога е просто невъзможно. За да се избегнат подобни случаи, всяка жена трябва да се подложи на профилактични прегледи от професионални лекари, както и редовно да прави тестове. Между другото, планираните прегледи са показател за културата на човешкото здраве и в резултат на населението като цяло.

Лекарите призовават жените да се подлагат на осем редовни прегледи за предотвратяване и диагностициране на заболявания.

1. Гинекологичен преглед

Голям брой заболявания в областта на гинекологията са скрити за дълъг период: без симптоми. И техните последици могат да бъдат сериозни и да доведат до ерозия, безплодие или рак.

Редовните гинекологични прегледи са необходими от момента на настъпване на сексуалната активност. Трябва да се знае, че до 30 години е достатъчно да посещавате лекар годишно, а след 30 - два пъти годишно.

2. Папилома тест или цитонамазка

Всеки преглед при гинеколог е придружен от цитологичен тест. В този случай има изследване на епитела на шийката на матката. Този тест помага да се идентифицира рак на шийката на матката в ранните етапи. Симптомите при това заболяване се появяват твърде късно: само когато се образуват обширни метастази. Когато преминете в този етап, шансът за излекуване е много малък.

Всяка година трябва да се взема цитологична цитонамазка.

3. Консултация с мамолог

Злокачествените заболявания на млечните жлези при жените сред онкологиите са на първо място по честота на възникване. Струва си да си припомним, че в ранните етапи туморите са податливи на успешно лечение.

4. Преглед на дебелото черво

Изследването на дебелото черво в медицинската практика се нарича колоноскопия. Тази процедура помага да се идентифицират голям брой патологични промени и преди всичко тумори.

Прегледът на дебелото черво е необходим веднъж на всеки пет години за всяка жена след навършване на четиридесетгодишна възраст.

5. Посещение на дерматолог

Човешката кожа е първата ограничаваща бариера, която предпазва организма от вредни влияния и поема най -високата доза неблагоприятни влияния на околната среда.

Трябва да наблюдавате всякакви промени в рождените белези, появата на нови образувания по кожата. Ако се появят, е необходимо да се консултирате с опитен специалист.

6. Преглед от офталмолог

Редовните очни прегледи са от съществено значение в днешния свят, изпълнен с технологии. Всички работим с компютри и всеки от нас има смартфон. Но това е огромно бреме за очите ни. През последните години показателите, показващи появата на глаукома и катаракта в млада възраст, рязко се увеличиха. Посещението при офталмолог с превантивна цел се препоръчва за всеки веднъж на 2 години.

7. Подлагане на тестове за оценка на състоянието на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е една от най -важните жлези в ендокринната система. Тя регулира дейността на повечето органи и системи на тялото. Промените във функционирането на щитовидната жлеза са често срещана патология при жените, особено тези, които са навършили пенсионна възраст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...