7 модни грешки, които ви карат да изглеждате неестетично

3880
7 модни грешки, които ви карат да изглеждате неестетично
Снимка: iStock/Guliver

Правилно подбраните дрехи, умело съчетани със стилни аксесоари, подходяща прическа и грим правят чудеса с визията на всяка жена. Не всяка дама обаче владее до съвършенство модните правила. Често допускани несъзнателни модни грешки и гафове са в състояние да състарят жените и да прибавят килограми към фигурата им. Погрешният стайлинг ви прави да изглеждате евтино, неподдържано и неестетично без значение каква цифра показва етикетът на дрехите ви.

Кои са най-честите модни гафове и как да ги избегнете?

BestSecret: Вашата шопинг дестинация - над 3000 марки с намаления до -80%

Най-накрая пролетта е тук и с новия сезон идват и добрите новини. Предстоят вълнуващи моменти за всички любители на модата,...

Прекаляване с черния цвят. Той е елегантен, вталява и прикрива несъвършенствата на фигурата ви, но ако се обличате от главата до петите в черно и особено ако сте с тъмна коса, ще изглеждате по-възрастна и скучна. Черните дрехи подчертават вашите бръчки и петна. За да избегнете това, прибавете цветни аксесоари към дрехите в черно – обувки, чанта, колан, цветно колие и изсветлете тъмната коса до кестеняво. Това ще заличи години от възрастта ви.

Олющен лак върху ноктите или прекалено дълги нокти в крещящи нюанси. Ръцете са визитната картичка на дамите. Късият, добре поддържан маникюр подчертава класата и стила. Олющеният лак е способен лесно да съсипе цялостното добро впечатление за вас. По-добре голи нокти, отколкото олющен лак. Ако сте над 20 години, не си позволявайте и твърде дълги нокти в ярък цвят. Те са подходящи само за млади момичета. Зрелите дами се нуждаят от естествени тонове, френски маникюр или елегантни ненатрапчиви декорации.

Жълт оттенък на косата. Ако русият цвят не ви се получава и фризьорът ви постига жълтеникав оттенък на косата ви, сменете цвета или стилиста си. Жълтите нюанси изглеждат евтино. Пепелявото русо, тъмното русо или светлото кестеняво са вашият цвят, ако се стремите към светла коса.

Неумело съчетани цветове. Ако не се справяте със съчетаването на бузата с полата, носете рокли. С тях няма да сбъркате. Дизайнерите са съчетали съвършено цветовете в принта за вас. Добавете черни аксесоари за пъстрата рокля, за да не допуснете грешка при тях.

Модата за пролет 2021 г.

Пролетта е тук, макар още да не я усещаме изпод дебелата пелена от облаци, мъгла и дъжд. Идеално. Тъкмо ще имате време да се запознаете...

Грешки с модни тенденции и животински принтове. Ако считате, че съчетаването на обувки с питонова шарка и гривна в тигров принт и ярко яке ви прави модна икона само защото всички те са модерни, грешите. Прави ви да изглеждате нелепо и евтино. Изберете само един аксесоар с животински принт и оставете останалата част от облеклото си възможно най-неутрална – в сивата, бежовата,кафявата или бялата гама в зависимост от избрания принт.

Бижута, неподходящи за тоалета ви. Да носите едни и същи бижута с всяка дреха е моден гаф. По-добре да не носите бижу, отколкото да сложите погрешно такова. Съчетаването на спортен екип с колие с камъни е нелепо също толкова, колкото на кожената гривна с офис костюма. Ако не сте сигурни кои бижута с какво се носят, разчитайте на съвет в магазина. Или просто изберете хубав златен пръстен с интересен дизайн, който се съчетава с почти всичко.

Носите прекалено широки дрехи. Ако в целта си да прикриете несъвършенствата на тялото, носите прекалено развиснати дрехи, ще изглеждате по-пълна, а не по-слаба. Изберете дрехи по мярка и подчертайте по-фините части от тялото си – като талията с колан и китките на ръцете с гривни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...