7 начина да имате по-добра Wi-Fi връзка

22533
7 начина да имате по-добра Wi-Fi връзка

Предимството на Wi-Fi е, че можете да използвате вашите джаджи навсякъде в дома си. За съжаление за голяма част от потребителите скоростта на рутера им не е удовлетворяваща.

Ако и вие попадате в тази група, вижте съветите на анализаторите от PC World за това как да подобрите скоростта на рутера си.

Безжична мрежа ще се захранва от светлината

Учени от университета Оксфорд работят над технология за безжични мрежи, която използва светлина, за да предава информация по въздуха съ...

1. Задайте на рутера да се рестартира автоматично

Ако някога имате проблем с интернет връзката без видима причина, много е вероятно рестартирането на рутера да оправи проблема. Фърмуерът на DD-WRT и Tomato има опции за автоматично рестартиране, така че можете да зададете това да става автоматично веднъж дневно.

2. Вземете си по-добра антена

Повечето рутери идват оборудвани с омни-дирекционна антена. Това означава, че антената прикрепена към рутера излъчва сигнал с еднаква сила в рамките на определен радиус. Това е страхотно ако рутерът е разположен в центъра на стаята, но може да се окаже изключително неудобно ако е разположен в някои от ъглите ѝ, защото сигналът се предава в радиус и ако го сложите в един от ъглите, голяма част от се губи в стената или навън. Ето защо можете да замените вашата антена с HGA (High-gain Antenna).Тя предава целия сигнал в една определена посока.

Как би изглеждал светът, ако Wi-Fi сигналът се виждаше?

Всеки знае какво е Wi-Fi – това е безжичният сигнал, който получаваме, за да имаме достъп до интернет от всяко място чрез компютъ...

3. Забранете старите безжични протоколи

По-новите модели рутери поддържат 802.11ac протокол. Те са много бързи, но вероятно много от вашите устройства използват по-стари протоколи, като например, 802.11g, което забавя цялата мрежа, веднага след свързване с мрежата. За да решите проблема, влезете в настройките на рутера и разрешете само по-новите протоколи. Ето списък на протоколите подредени според бързината им: ac; n; g; b. Опитайте да махнете всяко устройство поддържащо “g” или “b” протокол.

Останалите трикове, с  които да подобрите скоростта на рутера си, четете е Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com