7 навика на дамите, които тотално съсипват впечатлението за тях

7640
7 навика на дамите, които тотално съсипват впечатлението за тях
Снимка: iStock/Guliver

Повечето жени искат да бъдат и изглеждат като истински дами – елегантни, изискани, стилни и почтени. Винаги е приятно да общуваш с такива хора, те предизвикват възхищение. Но тези 7 навика правят образа изключително евтин и лишават жената от елегантност.

1. Грозен речник

В съвременното общество ругатните вече не се възприемат като нещо напълно забранено, дори присъстват във филми и книги. Хората в ежедневието ги използват твърде често, можете просто да се разхождате по улицата и да чуете как някой сипе нецензурни думи. Ако в миналото открито попържаха само алкохолици и асоциални типове, сега подобна лексика може да се чуе безпроблемно навсякъде. Една истинска дама никога не би постъпила така.

2. Гръмогласност и категоричност

Много е трудно да прекарваш време с жена, която постоянно крещи на митинг. Искате да стоите далеч от шумните жени, те или не отговарят на коментари, или не издържат дълго. Понякога напористите и високогласни дами вярват, че целият свят се върти изключително около тях. Но е буквално  невъзможно да се търпят.

3. Активна жестикулация

11 ужасяващи грешки в етикета, които не осъзнавате, че правите ежедневно

Културните маниери са едно от първите неща, които трябва да се предприемат, когато човек е в лошо настроение, бърза или просто не се ин...

Друг неприятен начин, който дразни и отвращава хората. Жените, които махат с ръце като вятърни мелници, нямат нищо общо с една дама. Сдържаните маниери не са характерни за тях. Прекалени гримаси, вдигане на рамене и други жестове не се приемат добре.

4. Липса на стоматологична помощ

Не мислете, че външният вид не е важен, а вътрешният свят е всичко. Човек прави впечатление, освен всичко друго, и с външния си вид. Черните, жълтите или развалените зъби няма да допринесат за вашата привлекателност, а липсата на зъби няма да ви направи още по-привлекателни. Увереността и успехът до голяма степен са свързани с усмивката.

5. Игнориране на грижата за кожата

Кожата се нуждае от защита, подхранване, хидратация. Вземете правилните кремове, маски, спете достатъчно, правете масаж. Това много бързо ще се отрази на състоянието на кожата, и то положително. Ако пренебрегнете основните процедури, много скоро ще изглеждате занемарени. Естествено и неподдържано са различни неща.

20 правила на етикета, които всяка дама трябва да знае

Всяка жена иска да изглежда добре, да се облича стилно и да привлича внимание. Не по-малко важни, обаче, са обноските и добрите маниери...

6. Гримът не е подходящ за възрастта

Друга почит към естествеността е отхвърлянето на грима, зрелите жени често избират есетствения вид. Но свързаните с възрастта особености не са причина изобщо да не се гримирате. Има много продукти, които са предназначени специално за старееща кожа. Лек грим, естествени тонове могат да освежат и подмладят.

7. Прекалено открити дрехи

Не се знае кое е по-лошо - да подпишеш собствения си провал като жена на 50 или все още да вярваш, че си свеж като на 20. Ако изглеждаш добре, имаш страхотна фигура - това е чудесно, но показването на тялото е лоша идея. Дълбоко деколте, минипола, открити ръце - всичко това е неподходящо за дама на всяка възраст, особено в зряла.

Тези грешки в образа ще ви попречат да изглеждате като истинска дама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com