7 неща в дома ви, които ви правят нещастни

5773
7 неща в дома ви, които ви правят нещастни
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Сега повече от всякога нашата къща трябва да бъде свещено убежище, което предизвиква само добри чувства. Няма смисъл да държим някое от онези неща, които ни правят нещастни.

1. Наследствата, които не харесваме

Тези от нас, които се занимават с АД, знаят по-добре от всеки друг, че е удоволствие да намерите красив бабин шкаф, който толкова харесвате, че да организирате цяла стая в негова чест. Но много пъти се случва така че декоративният вкус на предците ни да не съвпада с нашия и това не означава, че ги обичаме по-малко.

2. Предмети с отрицателен емоционален заряд

Има някои предмети, които не можете да гледате, без да ви натъжават. Ако чашите, които сте купили с бившия ви, ви карат да плачете всеки път, когато отворите бутилка вино или онзи красив комплект чаршафи връща болезнени спомени, подарете ги. Със сигурност имате приятели, които биха се радвали да им дадат нов живот и можете да изпиете червеното вино без драма.

Ритуали, с които ще заличите лошите спомени от живота си

Краят на всяка година и началото на следващата често е времето за направа на равносметка, в която много от нас си спомняме мигове, коит...

3. Твърде много огледала

Те са хипнотични и много декоративни, но ако имате повечко огледала вкъщи, задължително трябва да промените това. Многото огледала водят до стрес, тъй като хората започват да анализират негативно образа си. Има повече хора, които страдат от огледала, отколкото си представяме: 50% от населението според проучване на Института по психиатрия в Лондон.

4. Книги

Тези, които не ни харесаха, тези, които не можахме да прочетем докрая, тези, които няма да препрочитаме, тези, които пазим само защото са ни подарени, но никога не сме чели и няма да прочетем... отървете се от тях!

5. .. Дискове, компактдискове и касети, които вече дори не харесваме

Спомените могат да се предават на следващите поколения чрез ДНК-то

Спомените могат да бъдат предавани на следващите поколения чрез генетични "превключватели", които позволяват хората да наследяват опита...

Отдавна е трудно да се намери плейър за тези формати, но ако ги обичаме много, носталгията ни прави щастливи и си ги пускаме от време на време. Може би си струва да ги запазим. Това, което е непростимо, е, че групи или филми, които някога сме харесвали, но които никога повече няма да си пуснем пак, заемат място.

6. Старите хобита

Онзи път, когато се опитахте да плетете, китарата, на която се учехте да свирите, онази красива табла, на която играехте вечер с цялото семейство. Натъкването на всички тези неща няма да ви накара внезапно да поискате да ги правите отново, а само ще ви върне носталгични спомени. Така че ако не практикувате вече старите хобита, най-добре се отървете от тези предмети!

7. Спомени и спомени и още спомени

Хубаво е да пазим неща, които ни напомнят за специални моменти, но може да бъде и твърде емоционално тежко. Можете да обичате човек (или домашен любимец) по същия начин, без да се налага да създавате олтар у дома. И макар да звучи клиширано, вярно е, че близките ви не биха искали да ви видят така, а по-скоро да се наслаждавате на настоящето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com