7 предмета, които могат да застрашат ЖИВОТА на малкото дете

3841
7 предмета, които могат да застрашат ЖИВОТА на малкото дете
Снимка: https://pixabay.com

Днес ви представям 7 ежедневни предмета, които може да се окажат смъртоносни за бебето или малкото дете. Някои от тях са ви познати, за други може и да се изненадате.

1. Латексови балони

Внимавайте с латексовите балони, защото малкото дете може да докопа останките им и да ги сложи в устата си. Съответно рискът да се задави или погълне частици от тях е напълно реален. А от това има опасност да бъдат блокирани дихателните му пътища, което да доведе до задушаване. Дори и балонът да е надут, не го дръжте близко до малкото дете. Когато балонът се спука, незабавно отстранете парчетата му, за не стане нещастие.

2. Течности за ваната, масла и козметика

Малко хора са наясно, че някои подобни течности могат да застрашат живота на детето, ако то ги вдиша дълбоко. Особено ако съдържат въглеводороди или минерални масла. По цвят и аромат продуктите за грижа за кожата насърчават консумацията повече от белина, така че ги дръжте затворени и далече от обсега на детето.

3. Батерии

Бъдете внимателни, ако в играчките или някъде другаде има малки батерии. Те лесно могат да попаднат в устата или носа на малкото дете. Да не говорим, че то може да ги глътне, а това ще доведе до фатални последствия за храносмилателната система. Ако все пак случайно видите, че детето гълта такава батерия, не чакайте тя да излезе сама, а потърсете незабавна лекарска помощ. Проверявайте редовно дали батериите в играчките са недостъпни за вашето дете.

4. Четка за зъби, прибори и подобни дълги предмети

Представете си как детето тича непрекъснато. Ако то го прави с четка за зъби в устата, това не е никак безопасно. Същото важи и за вилици, солети и подобни предмети, които детето често поставя в устата си. Уверявайте се, че детето ви си мие зъбите, докато стои на пода, и яде, докато седи на масата. Не позволявайте да тича с предмети като писалка и вилица или подобни. Лекарите невинаги могат да помогнат, ако то се задави.

5. Отворени прозорци

Дори и да живеете на първия или втория етаж, ако не внимавате, детето може да се надвеси, да загуби равновесие и да падне, при което има реална заплаха за живота му. Ако можете, направете прозорците труднодостъпни за децата или намерете начин да ги заключите и обезопасите.

Как да накарате детето си да прекарва повече време навън?

Няма родител, който да не иска детето му да си играе възможно най-много навън. Чистият въздух и игрите на открито винаги са за предпочи...

6. Магнитчета за хладилник, малки магнитни топчета и други

Ако магнитчето попадне в устата на малкото дете, то това никак не е безвредно и безопасно. Ако бъде погълнато, това може да доведе до перфорация на червата, кръвоизлив и отравяне на кръвта. Това е смъртоносна опасност, така че бъдете внимателни, когато детето ви играе, и изхвърлете повредени магнити от хладилника.

7. Лекарства и течности за външна употреба

Дръжте аптечката далече от очите на детето. Пазете го да не намери тачности, предназначени само за външна употреба, които да погълне. Винаги ги поставяйте някъде нависоко или заключени в някой шкаф или килер.

Имайте предвид, че любопитството на децата е доста силно и това е причината те да правят неща, които могат да бъдат опасни за здравето и живота им. Помислете над тези неща и ги предпазвайте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com