7 признака, че сте по-умни, отколкото си мислите

11118
7 признака, че сте по-умни, отколкото си мислите
Снимка: geralt / Pixabay

1. Ти си най-голямото дете

Проучване  предполага, че първородните могат да имат „умствено предимство“ пред останалите братя и сестри, тъй като често са по-интелигентни. Според изследователите това е така, защото родителите често предлагат на по-големите деца повече умствена стимулация, кърмят и поемат по-малко рискове като пиене и пушене по време на първата бременност. Така че умните по-големи деца не са непременно резултат от генетиката.

Гении ще превземат планетата

Генното инженерство ще създава най-умните хора. С помощта на генното инженерство ще се появят най-умните хора, съществували някога на п...

2. Изпитваш тревога

Изследвания показват, че гениите или хората с по-висок коефициент на интелигентност съобщават повече диагнози за настроение и тревожно състояние. Това може да се дължи на факта, че гениите често премислят всичко, тъй като се опитват да постигнат съвършенство. Това ниво на висока саморефлексия, плюс по-невротична личност, се свързва с по-висок риск от тревожност и други психични проблеми.

3. Вие сте спортист

Много гении са физически активни. Има ясни доказателства, че физическата активност изостря ума и позволява уникални връзки в концепции и мисли, смятат учени.

Това засилване на мозъчната функция може да е причинено от факта, че стресът от всякакъв вид доставя на невроните повече кръв, така че те да могат да растат, да се свързват и подобряват мозъка.

Как да станеш Нобелов лауреат?

Гений, страст, упоритост и малко късмет са само малка част от нещата, които са ви необходими, за да станете Нобелов лауреат. Би Би Си ...

4. Ти си нощна сова

Проучване на Лондонското училище по икономика и политически науки показва, че хората, които си лягат по-късно, имат по-висок коефициент на интелигентност. Изследователите смятат, че това се дължи на еволюцията.

Работата до късно или извън обичайните пет работни дни позволява повече иновации и творческо мислене, тъй като има по-малко прекъсвания или изисквания и различни очаквания.

5. Лесно се адаптирате

Да бъдеш адаптивен означава да имаш интелигентност и осъзнатост, за да видиш нещата от нова гледна точка. Това означава да можете да видите връзки или решения, които другите не могат. Новите проблеми и предизвикателства изискват нови решения, нещо, с което умните хора и гениите се чувстват добре.

Седем признака, които недвусмислено показват вашата интелигентност

Според Алберт Айнщайн, „умът е способността да се адаптирате към промяната“. Това е осъзнаването на факта, че независимо от...

6. Имате черно чувство за хумор

Ако цените черния хумор, може да сте гений. Според проучване, реакцията ви към черния хумор може да разкрива вашата висока интелигентност. Психолозите определят черния хумор като „хумор, който засяга зловещи теми като смърт, болест, деформация, недъг или война с горчива ирония и представя такива трагични, тревожни или болезнени теми в хумористичен вид“. Феновете на тези шеги са хора високо интелигентни, съчетано с по-малко агресия. Изследователите твърдят, че обработката на черния хумор е повече работа за мозъка ви.

7. Взимали сте уроци по музика като дете

Свиренето в ранна възраст помага за развитието на младите умове по няколко начина. Едно проучване от 2018 г. установи, че децата, които са имали структурирани уроци по музика, са оценени по-високо на тестове за вербална интелигентност, планиране и инхибиране. Друго проучване установи, че уроци по музика за 4- и 6-годишни деца подобряват вербалната им интелигентност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com